Oct 18

10 dobrih ideja za ukrašavanje božićnog drvca

10 dobrih ideja za dekoriranje božićnog drvca

Božić nam je pred vratima i omiljena aktivnost većine nas je upravo dekoriranje jednog od njegovih simbola- božićne jelke. No taj posao ne mora svake godine biti jednak, postoji pregršt ideja kako jednostavno i šarmantno ukrasiti omiljeno nam drvce.
Trošak takve vesele aktivnost ne mora biti velik, naprotiv, dobra ideja važnija je od dubine novčanika.
Manje je više

Mnogo puta dokazana parola u dizajnu i ovog puta pokazala se točnom. Ako ste ekološki svjesni i ne volite bještavilo kuglica, jedna ovakava jelka pravi je izbor za vas. Drvce je živo i zdravo a ukrase lako napravite sami – od debljeg hamer papira. Trebat će vam samo šablona omiljenog lika – u našem primjeru to su ptičice, golubovi simboli mira.
Zvjezdice, zvjezdice...

Ovaj primjer dekoriranja privlačan je iz dva razloga – prvi je tirkizno zlatna kombinacija koju uvijek preporučamo, a drugi je vjenčić od zvjezdica. Jednu takvu girlandu možete napraviti i sami, te se zajedno sa djecom dobro zabaviti. Kako bi drvce izgledalo bogatije ne zaboravite na ukrasnu traku.
Voćna delicija

Sušeno voće omiljena je varijanta ukrašavanja jelke za sve kreativce i gurmane. Naime, sušene naranče izgledaju jako slatko i prirodan su dekor, kao i sušene jabuke ili orasi. No, kako je to sve već viđena stvar, budite originalni i napravite girlandu od kokica – jeftino, a efektno!
Simetrija

Simetrija je uvijek lijepa i možda za neke i važnija od broja i oblika kuglica. Iako samo drvce ima vrlo decentne dekoracije po sebi, ukupan dojam je skladan i lijep, upravo zbog dobro osmišljenog ambijenta. Simetrično postavljeni vjenčići i dekor ispod bora, nama se učinio jako zgodan, te će možda odnijeti i prevagu nad svim viđenim do sada.
Snježno drvce

Božić i snježne pahuljice – ima li bolje kombinacije? Ako u Božićne dane i ne padne snijeg, tko kaže da ga vi ne možete imati kod kuće? Bor okitite bijelim i prozirnim kuglama i ostalim ukrasima, a glavne neka budu dekoracije u obliku pahuljica. Njih uvijek možete i sami napraviti od papira ili heklanjem. Za kraj bor posprejajte umjetnim snijegom. Ideje kako napraviti snježne pahulje možete dobiti ovdje: www.craftjr.com
Anđeli

Želite da vas anđeli paze svake noći od Badnjaka do Sveta tri kralja? Onda se ove godine odlučite za anđeosku temu kićenja bora. Pronaći ukrase – anđele neće biti teško jer ih zbilja ima onoliko koliko ljudska mašta može smislitit – od drva, metala, stakla. Anđele i sami možete veoma lako napraviti i to od različitih materijala – papira, tkanine, ukrasiti perjem... Ideje kako napraviti anđele možete dobiti ovdje: www.artistshelpingchildren.org i www.mahalo.com.
Trake i mašne

Ove godine možete se odlučiti za ponešto drugačiji bor. Nabavite ukrasne trake (od različitih materijala po želji) koje nisu skupe i sami izradite ukrase – mašne, kugle, cvijeće... ili jednostavno dozirano i s ukusom trake rasporedite po drvcu.
Cvijeće

Ako ste ljubitelj cvijeća, ovu svoju strast možete ispoljiti i za Božić. Svoje drvce ukrasite cvijećem po svom izboru. Cvijeće može biti i živo, no znate da vam tada ukrasi ipak neće "izdržati" tokom cijelih blagdana. Bolja opcija je ukrasno cvijeće od tkanine koje se može predivno uklopiti u zelenu pozadinu, osobito ako se radi o bijelim ili crvenim primjercima.
Obiteljska tema
Ovog Božića svoje drvce pretvorite u veliki obiteljski foto album. Kako to učiniti – samo vaša mašta je granica. Ako vam se ne da puno mučiti onda naprosto isprintajte svoje obiteljske fotografije, izrežite ih u oblike i pomoću ukrasnih trakica ili konopca povješajte po drvcu. Ako pak želite da vam ukrasi traju – možete za njih od dašćica ili kartona sami napraviti okvire.
Jedinstvena tema

Smatrate se kompjuterskim "geekom"? Ili živite s jednim? Dekorirajte svoje drvce s CD-ima, starim disketama, žicama za kompjuter... Za one koji vole muziku iskoristite ukrase u obliku muzičkih instrumenata ili fotokopirane note omiljenih pjesama. Volite li automobilizam - iskoristite ukrase u obliku autića ili kupite malene autiće, pa sami napravite ukrase. Za dekoraciju vam mogu poslužiti i auto karte. Ili, što kažete na mornarsku temu?

No, postoji još bezbroj ideja za dekoriranje, a najbolje su one koje osmislite sami. Podijelite ih s nama i još se pri tom dobro zabavite.


Izvor: Žena

Autor:
Gric-Gric Filed Under:
Sve vijesti - Izdvojene vijesti L
E-mail Ispis PDF

Zanimljivosti

Ispovijesti mladog kuhara

 

Prijatelji:

Vinarske priredbe

Uskoro više informacija. Hvala!

Ostala događanja

Uskoro više informacija. Hvala!

 

Kuhanje s potpisom Facebook

Pratite nas i na Facebooku! Ako Vam se svidi znate što trebate? LIKE;Sviđa mi se...

 

¨¨¨Kontakt / O nama ¨¨
© 2011 www.GRIC – GRIC.com