Feb 16

Brangelinijevi u vinskom svijetu

Slijedeći poslovni plan Brangelinijevih za svjetsku dominaciju, nakon advokature i izrade namještaja je posao s vinima. Naime kako doznajemo, stranice web portala Decanter,
objavile su da njih dvoje surađuju s francuskim vinarom Marc Perrinom na projektu ružičastog vina, Chateau Miraval, vinograda, u južnoj Francuskoj što je i drugi dom Brangelinijevih. Vino Miraval, prije nazivano Pink Floyd, zbog toga što je 1979. godine, istoimena rock grupa u dvorcu snimila album pod nazivom "The Wall".
Vino 2012 Miraval prodavati će se pod zajedničkom etiketom Perrin i Jolie-Pitt.
Da podsjetimo, u ljeto 2008. godine paru Jolie-Pitt ovo imanje iznajmljeno je s mogućnošću kasnije kupovine, jer su u tome razdoblju čekali blizance koji su i rođeni u Francuskoj. Najvjerovatnije im se taj predio toliko svidio, da su odlučili taj svoj mir i uživanje u vinima pretvoriti u vinski posao te kao planetarno popularni bez puno reklame prodati dosta svog vina.
Osim dvorca, koji u skromnom narodnom stilu sa 35 soba, te opasan vrtovima i razdvojen jarkom, na imanju su još kapelica vodoskoci, vinaograd, nedavno zasađen maslinik s 13 vrsta maslina, šuma hrastova s par vrsti borova, među kojima je i pinijski bor ( možemo očekivati da će i pinjoli biti jedan od projekata popularnog para). Uz površinu od 400 hektara od kojih je 30 pod vinovom lozom, tu je i ogroman vinski podrum, koji je 1850. uredio Joseph Lambot, izumitelj armiranog betona i vlasnik obližnjeg Domaine La Celle.
Od vlasnika koji su gospodarili ovim posjedom je i francuski jazz pijanist Jacques Loussier koji je u dvorcu otovrio i glazbeni studio, u kojemu su svoje uradke, osim prije spomenutih Pink Floyda snimali i Sting i The Cranberries. Nakon njega zagospodario je Tom Bore koji je modernizirao vinograd te dvorac nadopunio spa centrom, koji uz bazen i jakuzi ima i dvije teretane....
Dvorac je i od prije poznat po organskim vinima, od kojih su i neka zaštićena geografskim porijeklom, da bi ga i vinarski vodič Hachette uvrstio među 500 najboljih francuskih vinara.
Autor:
Gric-Gric Filed Under:
Sa svih strana - Zanimljivosti
E-mail Ispis PDF

Zanimljivosti

Ispovijesti mladog kuhara

 

Prijatelji:

Vinarske priredbe

Uskoro više informacija. Hvala!

Ostala događanja

Uskoro više informacija. Hvala!

 

Kuhanje s potpisom Facebook

Pratite nas i na Facebooku! Ako Vam se svidi znate što trebate? LIKE;Sviđa mi se...

 

¨¨¨Kontakt / O nama ¨¨
© 2011 www.GRIC – GRIC.com