Feb 19

Tamni kvadratići na proizvodima i kako ih "čitati"

Po internetu se mogu naći raznorazne besmislice, no neke od njih predstavljaju se kao činjenice i šire virtualnom stvarnošću poput požara. Tako se nedavno pojavila vijest koja navodno razotkriva značenje kvadratića na pastama za zube, šamponima, kremama...
"Jeste li ikad primijetili da na svakoj tubi postoji oznaka? One su: crne, tamnosmeđe, tamnoplave, tamnozelene boje (obično tamne boje)", stoji u pitanju koje je putem Facebooka zajedno s odgovorom u samo nekoliko dana podijelilo više od 13 tisuća ljudi.
"Dakle, što to zapravo znači? Tamni kvadratići pokazuju da se za proizvod koristite isključivo kemijske supstance! Crveni kvadratići pokazuju da je proizvod oko 70 posto kemije i 30 posto prirodnih proizvoda. Zeleni kvadratići pokazuju da je taj proizvod bez kemikalija i da se sastoji samo od prirodnih sastojaka!", stoji u odgovoru kojim se poziva sve korisnike društvene mreže da "post" podijele s prijateljima.

Pravokutnici se, međutim, prema riječima stručnjaka iz farmaceutskih kompanija, otiskuju na ambalažama kako bi ih stroj mogao očitati i orijentirati se u proizvodnom procesu. Iste se oznake mogu pronaći i po tiskanim materijalima zbog kontrole tiska, te automatske kontrole transporta i ambalaže.
Napomena
Kako god bilo, ne vjerujte svemu što pročitate na Facebook-u, ovo je prava istina o 'tamnim kvadratićima'.

 

Izvor: Kako.hr

Autor:
Gric-Gric Filed Under:
Sa svih strana - Zanimljivosti
E-mail Ispis PDF

Zanimljivosti

Ispovijesti mladog kuhara

 

Prijatelji:

Vinarske priredbe

Uskoro više informacija. Hvala!

Ostala događanja

Uskoro više informacija. Hvala!

 

Kuhanje s potpisom Facebook

Pratite nas i na Facebooku! Ako Vam se svidi znate što trebate? LIKE;Sviđa mi se...

 

¨¨¨Kontakt / O nama ¨¨
© 2011 www.GRIC – GRIC.com