Feb 19

Namirnice koje život znače

Bog je prvo slatku vodu odvojio od slane, napravio Zemlju, na nju postavio vrt i stvorio životinje i ribe. Sve to prije nego je stvorio čovjeka. Bog mu je stvorio sve što mu treba zatrebati. Najbolje lijekove koji su najjači kada se jedu sirovi. Bog nam je ostavio savršena uputstva, koja hrana pomaže kojim dijelovima tijela! Božja apoteka!
Najbolje lijekove koji su najjači kada se jedu sirovi. Bog nam je ostavio savršena uputstva, koja hrana pomaže kojim dijelovima tijela! Božja apoteka!
Popriječan presjek mrkve podsjeća na ljudsko oko. Zjenica, šarenica i linije oblika zvijezda savršeno sliče na ljudsko oko. Znanost je pokazala da mrkva snažno potiče dovod krvi i unapređuje funkcije očiju!Jedna rajčica ima komore i crvene je boje. Naše srce ima komore i crveno je! Sva istraživanja pokazuju da je rajčica bogata likopenom i da je čista hrana za srce i krv.Grožđe visi u grozdovima u obliku srca. Svaka boba sliči na stanicu krvi i suvremena istraživanja pokazuju da grožđe ima vitalnu funkciju u ishrani srca i krvi!Orah izgleda kao mozak: desna i lijeva polutka, gornji i donji mali mozak. Bore i nabori sliče na moždanu koru. Ma znamo da orah sa više od 3 tisuće neurotransmitera pomaže u razvoju funkcija mozga!
Grah liječi bubrege i održava njihovu funkciju. Zrna izgledaju isto kao i naš bubreg!


Celer, kineski kupus, raven i mnogo drugog povrća sliči na kosti. Ta vrsta hrane efektivno jača kosti. Kosti sadrže 23% natrija - ova vrsta hrani sadrži također 23% natrija. Ako Vaša hrana ne sadrži dovoljno natrija, tijelo uzima natrij iz kostiju i one postanu krhke. Ova vrsta hrane nadopunjava kosti natrijem.


Avokado, plavi patlidžan i kruške unapređuju funkcije maternice i njenog grlića. Upravo to voće i sliči na te organe. Suvremena istraživanja pokazuju da, ako žena pojede tjedno jedan avokado, to joj donosi ravnotežu njenih hormona i sprječava prenisku urođenu težinu i rak grlića maternice. Zašto je to tako? Treba proći 9 mjeseci prije nego što se cvijet avokada razvije u zreo plod. U svakom od ove tri voćke ima više od 14.000 sunčevim svjetlom razdvojenih hranjiivih komponenti (moderna znanost je istražila njih samo 141 i dala im pripadno ime).Smokve su pune sjemenki i vise u paru tokom rasta. One povećavaju pokretljivost i broj spermatozoida i tako sprječavaju sterilnost muškarca.


Slatki krumpir sliči na gušteraču i on efikasno balansira indeks glicerina kod dijabetičara.Masline unapređuju zdravlje i funkcionalnost jajnika.


Naranče, grejp i drugo citrusno voće sliče na dojke žene. Ono unapređuje zdravlje dojki i efikasno poboljšava protjecanje kroz limfe dojki.

Luk izgleda poput naših stanica. Suvremena istraživanja pokazuju da luk pomaže uklanjanju otpadnih materija iz svih naših stanica. Luk izaziva suze koje čiste epitelne slojeve oka. Njegov partner bijeli luk, također pomaže uklanjanju otpadnih materija i opasnih slobodnih radikala iz našeg organizma.

 

Izvor: Kako.hr

Autor:
Gric-Gric Filed Under:
Zdravlje - Zdravlje i hrana
E-mail Ispis PDF

Zanimljivosti

Ispovijesti mladog kuhara

 

Prijatelji:

Vinarske priredbe

Uskoro više informacija. Hvala!

Ostala događanja

Uskoro više informacija. Hvala!

 

Kuhanje s potpisom Facebook

Pratite nas i na Facebooku! Ako Vam se svidi znate što trebate? LIKE;Sviđa mi se...

 

¨¨¨Kontakt / O nama ¨¨
© 2011 www.GRIC – GRIC.com