Sep 03

Pripreme za zimu

Još se praktički nismo skinuli iz kupaćih kostima, a prodavači nas već pripremaju na Noć vještica i ostale praznike koji obilježavaju zimsko vrijeme.
Sada je još dobro, ali za par dana kada vratimo sat unatrag, počinje zimska hibernacija i prisjećanje na lijepe ljetne dane i očekivanje novog proljeća i ljeta.

Da se najbolje pripremite i organizirate najbolji tulum, napravite originalne škare kojima ćete ih vaditi salatu ili hvatati neke druge poslastice. Od prošlogodišnjeg ukrasa s Noći vještica i običnih hvataljki-škara napravite neobično pomagalo za vađenje hrane iz posuda. Prije svega sve dobro operite, sastavite pa opet operite, jer ćete ipak s time dirati hranu.
Da sve ne bi ostalo samo na škarama, napravite i kolačiće u obliku mozga iz kojega kada ga zarežete cuzri crvena tekućina nalik na krv. Za ovaj kolač napravite biskvitno tijestu u koje zamotajte ušećerenu višnju s malo soka i ispecite, a kada se ohladi s kremom od vanilije, kojoj ste dodali malo crvene jestive boje, da bi dobili ružičastu, uz pomoć vrećice za ukrašavanje napravite oblik mozga, te na kraju s crvenom bojom napravite krasne žilice isprepletene po vrhu kolača. 

 

Pisati ćemo još o ovoj "priredbi" slijedeća 2 mjeseca

Autor:
Gric-Gric Filed Under:
Ispovijesti mladog kuhara - Kolumna
E-mail Ispis PDF

Zanimljivosti

Ispovijesti mladog kuhara

 

Prijatelji:

Vinarske priredbe

Uskoro više informacija. Hvala!

Ostala događanja

Uskoro više informacija. Hvala!

 

Kuhanje s potpisom Facebook

Pratite nas i na Facebooku! Ako Vam se svidi znate što trebate? LIKE;Sviđa mi se...

 

¨¨¨Kontakt / O nama ¨¨
© 2011 www.GRIC – GRIC.com