Sep 12

Samurajski alati

Samurai Knives

Konačno su došli na svoje svi ljubitelji oštrih noževa, pogotovo, ako još preferiramo japanski stil!  U setu su  4 noža i to za guljenje, kuharski nož, pila za kruh i manji univerzalni nož.
Sada ćete se pitati kakav je to univerzalan nož i čemu služi. Nož je to koji koristimo nakon što smo guljačem npr. očistili češnjak i sada ga trebamo usitniti. Zaboravite preše za češnjak! Protiskujući ga kroz to dobijemo češnjak s manje njegovih etričnih sokova, ali kada je žurba ili niste vješti u sitnom sjeckanju dobro je došao. Sada kada sam opisao 2 noža bilo bi u redu napisati i za ostale što raditi s njima. Kuharskim nožem reže se meso, suhomesnati proizvodi i sve ostalo kada treba upotrijebiti snagu i oštrinu noža zajedno. Ovim nožem nikada nemojte otvarati pršute, jer će Vam puknuti. Pilom osim kruha možemo i lijepo narezati povrće, pogotovo rajčice ili malo mekše patliđane.
Noževe možete nabaviti na stranicama GIZOO [link] i cijena im je  40 £ ili oko 360 kn. Flasteri, zavoji,  ostala medicinska oprema i poštarina nisu uključeni u cijenu proizvoda.

 

Samurai Sword Knife

Samurai Sword Kitchen Knife

Samurai Sword Kitchen Knives

Samurai Knife

Samurai Sword Knives

 

£
£
£
£
Autor:
Gric-Gric Filed Under:
Ispovijesti mladog kuhara - Kolumna
E-mail Ispis PDF

Zanimljivosti

Ispovijesti mladog kuhara

 

Prijatelji:

Vinarske priredbe

Uskoro više informacija. Hvala!

Ostala događanja

Uskoro više informacija. Hvala!

 

Kuhanje s potpisom Facebook

Pratite nas i na Facebooku! Ako Vam se svidi znate što trebate? LIKE;Sviđa mi se...

 

¨¨¨Kontakt / O nama ¨¨
© 2011 www.GRIC – GRIC.com