Sep 26

Koje je najbolje doba dana za vježbanje?

Joga je sjajna za nesanicu

Odgovora na pitanje iz naslova nije jednostavan, jer sve zavisi od toga što zapravo želite postići vježbanjem.
Vježbati je uvijek dobro, bez obzira na to kad uhvatite vremena, no određena doba dana bolja su za ostvarivanje nekih ciljeva koje ste si postavili kad ste odlučili vježbati. Planiranjem vremena treninga mogu se postići različite stvari, pa evo nekoliko korisnih savjeta među kojima ćete sigurno pronaći ono što baš vama treba.
Ujutro najbolje funkcioniraju vježbe za mršavljenje i za bolji san, no jedino klasično vježbanje u teretani ili trćanje. U to se doba dana troši najviše kalorija i masnoća, što vježbanje prije doručka čini učinkovitijim od večernjeg jer trošite i 20 posto više masnoća.
Ukoliko tijekom dana imate neku izuzetnu važnu obavezu poput poslovnog sastanka ili razgovora za posao, bilo bi dobro vježbati prije toga jer se s otprilike pola sata vježbe umjerenog intenziteta smanjuje reakcija organizma na stes i povećava razina dopamina, hormona sreće.
Popodne i predvečer bi trebale vježbati osobe koje su sklone ozljedama i upalama mišića, jer je tada tijelo u najboljoj formi pa će se teže dogoditi naprezanja mišića, ozljede ili uganuća zglobova.
Ako vam je cilj definicija mišića, utjecaj vježbanja na mišiće je najveći navečer jer su oni tada najviše opskrbljeni kisikom, pa je i trening lakši. Alergičarima se preporučuje vježbanje na otvorenom iza 21 sat jer je tada koncentracija peluda u zraku već pala na prihvatljivo niske razine.
Za kraj, vježbanje pred spavanje nije se do sada preporučivalo jer bi vas moglo razbuditi, no zapravo je pravi lijek protiv nesanice set vježbi pilatesa ili joge koji će vam pomoći da zaspete kao beba.

 

Izvor: Metro portal

Autor:
Gric-Gric Filed Under:
Zdravlje - Zdravlje i hrana
E-mail Ispis PDF

Zanimljivosti

Ispovijesti mladog kuhara

 

Prijatelji:

Vinarske priredbe

Uskoro više informacija. Hvala!

Ostala događanja

Uskoro više informacija. Hvala!

 

Kuhanje s potpisom Facebook

Pratite nas i na Facebooku! Ako Vam se svidi znate što trebate? LIKE;Sviđa mi se...

 

¨¨¨Kontakt / O nama ¨¨
© 2011 www.GRIC – GRIC.com