Sep 26

Pola sata vježbanja za gubljenje najviše kilograma

Pola sata je optimalno

Za optimalan gubitak kilograma dovoljno je vježbati pola sata dnevno, oni koji vježbaju duplo više gube manje kilograma.
Dobre vijesti za vježbače koji se ne mogu natjerati na više od pola sata aktivnosti dnevno stigla je sa Sveučilišta u Kopenhagenu, gdje su utvrdili da je upravo toliko vježbe potrebno kako bi se izgubilo najviše kolograma.

Studija je pokazala da zdravi i umjereno pretili muškarci koji vježbaju pola sata dnevno gube više tjelesne težine od onih koji vježbaju dvostruko duže, iako još uvijek ne znaju zbog čega se to događa. Prosječno su gubili 4 kilograma u tri mjeseca trčanjem, vožnjom bicikla ili veslanjem po 30 minuta dnevno.

Oni koji su se trudili dvostruko duže, u istom su vremenskom periodu uspjeli skinuti samo 3 kilograma.

Znanstvenici pretpostavljaju da je učinak polusatnog vježbanja takav jer nakon njega muškarci manje jedu nego kad vježbaju sat vremena, a i ne iscrpe se toliko i mogu nastaviti obavljati ostale poslove jednakom snagom, što nije slučaj s onima koji vježbaju po sat vremena.
Kraće vježbanje za bolji učinak
Ovakav način vježbanja spalit će tri puta više masnoća u vašem tijelu.
Svakome tko je nezadovoljan rezultatima iscrpljujućeg vježbanja u teretani sigurno će se svidjeti rezultati istraživanja Stevea Boutchera sa sveučilišta u New South Wallesu u Australiji.

Proučavao je 45 žena kroz 15 tjedana i otkrio da je skupina koja je vježbala popularni Life-Sprints, australski program mršavljenja, izgubila tri puta više masnog tkiva od skupine koja je dvostruko duže, 40 minuta, vježbala aerobik.

Life-Sprints je set vježbi koje Australke jednostavno obožavaju: traju samo 20 minuta i baziraju se na usporavanju svakih 8 sekundi i učinkovitije su od aerobika. No, da ne bi bilo zabune, ne radi se o šetnjici parkom. Sustav uključuje osmosekundne sprinteve koje slijedi lagana vožnja na sobnom biciklu u trajanju od 12 sekundi, i radi se tri puta tjedno.

Boutcher je sam dizajnirao ovaj program mršavljenja, niti ne sanjajući da će postati tako popularan, a za očekivati je da će nepobitni podaci iz istraživanja prošiti sustav po cijelom svijetu. Boutcherovo objašnjenje ovakve uspješnosti sustava je sljedeće: vježbe pomažu u otpuštanju catecholamina (adrenalinsko/neradrenaliski spoj) u krv, što dovodi to izgaranja masnoća.

Sprintanje izgleda izgara masnoće u mišićima, koje se zatim nadopunjuju masnoćama koje se nalaze u potkožnom tkivu nakon što vježba prestane i tako u krug. Još jedna od prednosti programa je vremenska učinkovitost - u samo 45 minuta možete se zagrijati, odvježbati, ohladiti se, otuširati i otići kući nešto lakši.

 

Izvor: Metro portal

Slika: arhiva Metro portala

 

Autor:
Gric-Gric Filed Under:
Zdravlje - Zdravlje i hrana
E-mail Ispis PDF

Zanimljivosti

Ispovijesti mladog kuhara

 

Prijatelji:

Vinarske priredbe

Uskoro više informacija. Hvala!

Ostala događanja

Uskoro više informacija. Hvala!

 

Kuhanje s potpisom Facebook

Pratite nas i na Facebooku! Ako Vam se svidi znate što trebate? LIKE;Sviđa mi se...

 

¨¨¨Kontakt / O nama ¨¨
© 2011 www.GRIC – GRIC.com