May 08

Rak uzrokuje gljivica candida, a lijek je obična soda bikarbona?

Dr Tullio Simoncini, talijanski stručnjak u oblasti onkologije, dijabetesa i poremećaja metabolizma, tvrdi da je karcinom zapravo infekcija kandidom i da se uspješno liječi sodom bikarbonom. 

Poslije ovih tvrdnji Simoncini je završio u zatvoru.
''Rak se može liječiti kao bilo koja gljivica – sodom bikarbonom'' - ovo već nekoliko godina tvrdi i svoje pacijente tako liječi talijanski doktor Tullio Simoncini.
Doktor Marko Jovašević iz Srbije prenio je savjete italijanskog kolege na svoj blog, a Telegraf ih u cjelosti predstavlja, javljaju Nezavisne:
Šta je zapravo utvrdio talijanski liječnik?
''Candida albicans je gljivica koja je u određenim količinama prisutna u svakome od nas. Kandida raste u crevnoj flori svih ljudi i njen je sastavni dio. Ova gljivica takođe živi u ustima, grlu i spolnim organima većine ljudi. Organizam zdravog čoveka održava kandidu pod kontrolom, ali ako iz nekih razloga imunitet opadne i gljivica se razmnoži, može uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme.
Nažalost mnoštvo faktora u našem modernom životu pogoduje rastu kandide. Stres, prekomjerno korišćenje antibiotika, nezdrava ishrana, kontracepcija… – sve to utiče na rast kandide u organizmu, koja uzrokuje brojne probleme.''

Kandida i rak
Dr Tullio Simoncini – talijanski liječnik i stručnjak u oblasti onkologije, dijabetesa i poremećaja metabolizma – tvrdi da je karcinom upravo infekcija kandidom, i da teorija konvencionalne medicine o tome, da rak nastaje kao rezultat nepravilnog rada ćelija, ne pije vodu.
Od samog početka svoje medicinske karijere, ovaj liječnik vidio je da nešto ozbiljno nije u redu sa konvencionalnim načinom liječenja raka:
''Svuda oko sebe sam vidio nepodnošljivu patnju. U bolničkim onkološkim sobama djeca su umirala. Patio sam, kada sam gledao jadnu djecu, koja su umirala od posljedica kemoterapije'', kaže dr Tulio Simoncini.
Njegova frustracija i bol pokrenuli su ga da traži nove načine razumijevanja ove opake bolesti. Počeo je svoja istraživanja sa otvorenim umom, bez predrasuda i strogih pretpostavki. Simoncini je shvatio da mora postojati povezanost između svih vrsta karcinoma – bez obzira na to gdje se nalaze u tijelu.
Proučavajući karcinome, primijetio je da su sve izrasline raka imale istu boju – bijelu, kao i kandida. Povezavši bijele naslage sa kolonizacijom kandide, Simoncini je krenuo sa daljim istraživanjem ovog fenomena. Nakon nekog vremena, Simoncini je shvatio da formiranje ćelija raka nije 'greška' u radu organizma, već zaštitna reakcija organizma na invaziju kandide.
Konvencionalna medicina tvrdi da je dalje širenje raka uzrokovano 'malignim' ćelijama raka koje su 'pobjegle' sa izvornog tumora. Međutim ovaj ljekar tvrdi da to nije tako. Dalje širenje raka je takođe uzrokovano pravim uzročnikom tumora – kandidom.
Na kraju krajeva pravi uzročnik raka, kao i drugih bolesti, je oslabljeni imunitet. Kada imunitet radi pravilno, odmah rješava problem prije nego što situacija izmakne kontroli. U ovom slučaju zdrav imunitet drži nivo kandide u organizmu pod kontrolom, sprečavajući njeno dalje širenje.
Lijek protiv kandide
Kada je Simoncini shvatio da je rak uzrokovan kandidom, nastavio je tražiti lijek koji bi efikasno ubijao kandidu i na takav način liječio rak. Brzo je shvatio da obični lijekovi protiv gljivica ne funkcioniraju, jer kandida brzo mutira da bi se odbranila, čak se i počinje hraniti lijekom koji je bio namijenjen njenom ubijanju.
Umjesto toga Simoncini je pronašao nešto puno jednostavnije i bolje –sodu bikarbonu.
''Da, stara dobra soda bikarbona je dovoljna da riješi ovaj problem'', tvrdi ovaj liječnik. Za razliku od drugih lijekova kandida se ne može prilagoditi sodi bikarboni.
Drevni Egipćani takođe su znali za djelovanje anti-gljivičnih lijekova, a u indijskoj literaturi za liječenje raka preporučuju se lijekovi sa snažnim baznim svojstvima, poput sode bikarbone.
Simoncini je počeo da koristi sodu bikarbonu za uništavanje kandide. Njegov prvi pacijent bio je Italijan Gennaro Sangermano koji je pušten iz bolnice kući jer mu 'nije bilo spasa'. Nakon nekoliko mjeseci, pacijent ne samo da nije umro, nego se odlično osjećao i bio u potpunosti zdrav.
Sudbina italijanskog liječnika
Dalje je slijedilo sve više slučajeva izlječenja od raka, nakon čega je Simoncini odlučio predstaviti svoje pronalaske italijanskom Ministarstvu zdravlja u nadi da će se nastaviti naučna istraživanja u tom smjeru. Međutim, ministarstvo ne samo da je ignoriralo njegovo otkriće nego su ga i okrivili za ''ilegalno korištenje lijekova koji nisu odobreni od strane Ministarstva zdravlja''.
Nakon duge kampanje ismijavanja i ponižavanja, Simoncinija su osudili na tri godine zatvora zbog 'štete' nanijete pacijentima koje je izliječio od raka. Onkolozi su smatrali pokušaj liječenja raka sa sodom bikarbonom 'ludom' i 'opasnom' idejom, a sodu su nazivali 'lijekom' koji je Simoncini 'ilegalno propisivao svojim pacijentima'.
Liječnik Marko Jovašević je nakon objavljivanja priče o svom italijanskom kolegi počeo dobivati prijetnje da će biti tužen Ljekarskoj komori Srbije jer podstiče liječenje alternativnim i neispitanim lijekovima.

 

Izvor: Radiosarajevo.ba

______________________________________

 

Ne pretjerujte sa sodom bikarbonom

Uzeti sodu bikarbonu da bi povremeno smirili želučanu kiselinu sasvim je u redu, no uzimati je redovito nije najpametnije. Alternativna medicina upozorava na 'trovanje' organizma, a i klasična prijeti.
Ne pretjerujte sa sodom bikarbonom
U trgovinama se prodaje pod imenom soda bikarbona, a kemijsko ime ove tvari je natrijev hidrogenkarbonat odnosno natrijev bikarbonat. Ona uspješno smanjuje kiselost želuca i urina pa je zato dobro sredstvo za ublažavanje simptoma žgaravice i drugih želučanih problema kao i niza bubrežnih problema ( ako uzimate po uputstvima ). Postoje li neželjene nuspojave?

Da. Iako se uglavnom vrlo dobro podnosi nuspojave prevelikog ili prečestog unosa sode bikarbone uključuju metaboličku alkalozu, otekline koje su posljedica pretjeranog unosa natrija, glavobolju, mučninu, povišeni krvni tlak zbog unosa natrija pa čak i otkazivanje rada srca. Kod osoba koje redovito unose suplemente kalcija upotreba sode bikarbone može rezultirati pojavom kamenaca u bubregu i zakazivanjem bubrega.

Ako osjetite slabost mišića, usporene reflekse, konfuziju, natečenost nogu ili članaka, vrlo crnu stolicu i povraćanje obratite se liječniku.

Soda bikarbona se može nanijeti i na kožu u obliku paste od tri dijela soda bikarbone i jednog dijela vode u svrhu ublažavanja ugriza kukaca.

 

Izvor: Magazin.hr

Autor:
Gric-Gric Filed Under:
Sa svih strana - Zanimljivosti
E-mail Ispis PDF

Zanimljivosti

Ispovijesti mladog kuhara

 

Prijatelji:

Vinarske priredbe

Uskoro više informacija. Hvala!

Ostala događanja

Uskoro više informacija. Hvala!

 

Kuhanje s potpisom Facebook

Pratite nas i na Facebooku! Ako Vam se svidi znate što trebate? LIKE;Sviđa mi se...

 

¨¨¨Kontakt / O nama ¨¨
© 2011 www.GRIC – GRIC.com