May 08

Voće i povrće za djecu od 1. do 8. razreda

 

Voće i povrće za djecu od 1. do 8. razredaU školskoj godini koja je još u tijeku djeca su dosad pojela 460.281 kg voća i povrća – šljiva, jabuka, bresaka, mrkve, rajčice... Zadovoljno prvom godinom provođenja projekta Sheme školskog voća, Ministarstvo poljoprivrede objavilo je javni natječaj za dobavljače voća i povrća

u školskog godini 2014./2015.
Novost je projekta da će u njega ovoga puta biti uključeni učenici od 1. do 8. razreda svih osnovnih škola, oko 330.000 učenika u 887 škola, dok su u 2013./2014. godini sudjelovali samo učenici od 1. do 4. razreda OŠ, odnosno 138.501 učenik iz 720 škola.
Pravo sudjelovanja na natječaju imaju dobavljači voća i povrća koji su u sustavu PDV-a, pravne osobe (poljoprivredne zadruge, društva s ograničenom odgovornošću, dionička društva i obiteljska poljoprivredna gospodarstva) te fizičke osobe (obrtnici i OPG-i). Za ovogodišnju Shemu školskog voća namijenjeno je 1,9 milijuna eura, od čega 90% iz EU – EAGF (European Agricultural Guarantee Fund), a 10% iz proračuna RH. Lani je iz EU stiglo 75% utrošenog novca.
S obzirom na to da im je cilj utjecati na prehrambene navike djece i prevenirati pretilost, u Ministarstvu se nadaju boljim rezultatima nego lani kad je bilo i prigovora na kvalitetu voća, cijene isporuke u škole, distribuciju... U prvoj godini projekta, koja je još u tijeku, školama je isporučen 460.281 kg voća i povrća.

Autor: Jolanda Rak Šajn

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Izvor: Večernji list

Autor:
Gric-Gric Filed Under:
Sve vijesti - Izdvojene vijesti D
E-mail Ispis PDF

Zanimljivosti

Ispovijesti mladog kuhara

 

Prijatelji:

Vinarske priredbe

Uskoro više informacija. Hvala!

Ostala događanja

Uskoro više informacija. Hvala!

 

Kuhanje s potpisom Facebook

Pratite nas i na Facebooku! Ako Vam se svidi znate što trebate? LIKE;Sviđa mi se...

 

¨¨¨Kontakt / O nama ¨¨
© 2011 www.GRIC – GRIC.com