Jun 13

Jogurt, bademi i čaj su sjajni saveznici u borbi protiv prekomjerne težine

Jogurt, bilo da se radi o punomasnom ili o "light" verziji te bademi u razumnim količinama kao i obroci bez stresa sprečavaju prekomjernu težinu, pokazuju studije predstavljene na Europskom kongresu o borbi protiv pretilosti koji se održava od 28. do 31. svibnja u Sofiji.
Osobe koje jedu jogurt dva puta dnevno manje su izložene riziku od debljine, kažu znanstvenici u španjolskoj studiji. Te rezultati potvrđuje i bugarska studija.

Neki prozvodi u "light" verziji imaju više kalorija od onih uobičajenih zbog veće količine šećera, upozorava Institut za pretilost u Rotherhamu u Velikoj Britaniji.

Španjolski znanstvenici sa sveučilišta u Navarri preporučuju kombinaciju mediteranskog načina prehrane s konzumacijom jogurta.

Također se preporučuju bademi u količini od 43 grama dnevno umjesto drugih grickalica i slatkiša za međuobroke.

Dobar učinak konzumacije zelenog čaja potvrdila je nizozemska studija, a ponovno je blagotvornom proglašena i umjerena konzumacija vina uz obrok.

Znanstvenici također preporučuju roditeljima da se ne svađaju pred djecom, pogotovo ne za vrijeme obroka. Stres koji djeca doživljavaju u takvim situacijama dovodi do prekomjerne težine i pretilosti.

Osim toga, djeca koja u miru zajedno s roditeljima doručkuju i večeraju manje su izložena prekomjernoj težini od one koja jednu sama.

 

Izvor: Slobodna Dalmacija

Autor:
Gric-Gric Filed Under:
Zdravlje - Zdravlje i hrana
E-mail Ispis PDF

Zanimljivosti

Ispovijesti mladog kuhara

 

Prijatelji:

Vinarske priredbe

Uskoro više informacija. Hvala!

Ostala događanja

Uskoro više informacija. Hvala!

 

Kuhanje s potpisom Facebook

Pratite nas i na Facebooku! Ako Vam se svidi znate što trebate? LIKE;Sviđa mi se...

 

¨¨¨Kontakt / O nama ¨¨
© 2011 www.GRIC – GRIC.com