Jun 25

U Gunji će idućih godinu dana vojni kuhari pripremati 2.000 obroka dnevno

Sve raspoložive ekipe u Gunji ovog će tjedna raditi punom parom jer do petka, doznajemo od načelnika Hrvoja Lucića, iz kuća mora biti iznesen sav namještaj, a svi objekti oprani i dezinficirani.
Trebaju biti stvoreni svi preduvjeti kako bi predstojeći vikend u selu krenula priprema kuhanih obroka.
– U subotu se u Gunji otvara javna kuhinja u suradnji s islamskom vjerskom zajednicom i vojskom RH na bazi 2.000 obroka dnevno na godinu dana, tako da će svi koji dođu u Gunju imati jedan topli obrok dnevno - pojašnjava Lucić.
Obroke će pripremati vojni kuhari, a s obzirom na to da je u Gunji mješovito stanovništvo, različitih nacionalnosti, vodit će se računa o tome i bit će pripremane razne vrste jela koje će zadovoljiti sve potrebe.
Svečanosti otvorenja javne kuhinje nazočit će i predsjednik Republike Ivo Josipović, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj Aziz ef. Hasanović te brojni drugi uglednici.
Lucić je izrazio uvjerenje kako bi uskoro mogla početi raditi i pošta u Gunji te se uspostaviti telefonske linije i internet. Najavljuje i početak rekonstrukcije zdravstvene ambulante koja bi već za tri tjedna mogla primiti i prve pacijente. Lucić apelira na sve mjerodavne da pojačaju aktivnosti na uništavanju komaraca koji su u Gunji i dalje golemi problem, da ih se tretira bar s tla ako već ne može iz zraka.
– Već su nekoliko puta tretirani, ali komarci nikada nisu imali bolje uvjete za razmnožavanje i akcije treba ponavljati. Znam da ih je teško potpuno uništiti, ali da se bar suzbiju u najvećoj mogućoj mjeri. To će nam doista puno značiti - apelira Lucić. M. Lešić Omerović

 

Izvor: Glas Slavonije

Autor:
Gric-Gric Filed Under:
Sa svih strana - Zanimljivosti
E-mail Ispis PDF

Zanimljivosti

Ispovijesti mladog kuhara

 

Prijatelji:

Vinarske priredbe

Uskoro više informacija. Hvala!

Ostala događanja

Uskoro više informacija. Hvala!

 

Kuhanje s potpisom Facebook

Pratite nas i na Facebooku! Ako Vam se svidi znate što trebate? LIKE;Sviđa mi se...

 

¨¨¨Kontakt / O nama ¨¨
© 2011 www.GRIC – GRIC.com