Jan 25

Noćnjak

 

18. Međunarodna manifestacija maslinara i uljara NOĆNJAK 2016. održat će se u Bluesun hotelu Elaphusa u Bolu na otoku Braču od 17. do 20. ožujka 2016.
Ovaj susret godišnje okuplja i povezuje maslinare i uljare, znanstvenike i stručnjake, predstavnike resornih državnih institucija, proizvođače i distributere maslinarsko-uljarske opreme, trgovačke i hotelijersko-ugostiteljske kuće, medije, te ostale subjekte vezane uz maslinarstvo i uljarstvo.
Noćnjak podržavaju znanstvene i obrazovne institucije, uz čije suorganizatorstvo se osmišljava trodnevni program s nizom stručnih predavanja, radionica i degustacija. Na Olio baru i izložbi maslinovih ulja promoviraju se i kušaju maslinova ulja proizvođača koji svoje uzorke dostave na analizu i natjecanje.
SAJAM MASLINARSTVA I ULJARSTVA
Na sajmu maslinarstva i uljarstva prezentiraju se nove tehnologije, postrojenja, mehanizacija, oprema, zaštitna sredstva, sustavi za navodnjavanje i drugi proizvodi vezani uz maslinarstvo i uljarstvo.
Predstavite i Vi svoju tvrtku na sajmu putem sponzorstva, donatorstva ili izložbenog štanda.
Promotivna ponuda za sponzore, donatore i izlagače
Noćnjak je prilika za poslovne razgovore, razmjenu iskustava, povezivanje, informiranje i nove poslovne kontakte. Za proizvođače maslinovog ulja Noćnjak je prilika da za svoj proizvod, uz povoljnu cijenu, dobiju certifikat koji na nekoliko stranica prikazuje rezultate parametara kemijske analize i senzorske ocjene dostavljenog uzorka maslinovog ulja.
OCJENJIVANJE KVALITETE MASLINOVIH ULJA I IZGLEDA PROIZVODA
Uzorci maslinovog ulja zaprimaju se i ocjenjuju u dvije kategorije: PAKOVINE maslinovog ulja (ulja koja se plasiraju na tržište s etiketom u skladu sa Zakonom o hrani) i OTVORENA maslinova ulja (ulja u rinfuzi). U svakoj od ovih kategorija proglašava se Šampion kvalitete tj. najbolje ocijenjeno maslinovo ulje, a u kategoriji pakovina šampionsku titulu dobiva i najbolje ocijenjena ambalaža tj. izgled proizvoda. Posebno se nagrađuju i najbolje blago, srednje intenzivno, intenzivno, monosortno i višesortno maslinovo ulje, s ciljem razvitka kulture kušanja maslinovog ulja i shodno tome povećanja potrošnje.

 

Za više informacija: Zadružni savez Dalmacije

Autor:
Gric-Gric Filed Under:
Slikokaz - Slikokaz glavni
E-mail Ispis PDF

Zanimljivosti

Ispovijesti mladog kuhara

 

Prijatelji:

Vinarske priredbe

Uskoro više informacija. Hvala!

Ostala događanja

Uskoro više informacija. Hvala!

 

Kuhanje s potpisom Facebook

Pratite nas i na Facebooku! Ako Vam se svidi znate što trebate? LIKE;Sviđa mi se...

 

¨¨¨Kontakt / O nama ¨¨
© 2011 www.GRIC – GRIC.com