Apr 21

Previše šećera smanjuje spolni nagon i uzrokuje gljivice

Velika količina šećera slabi djetetov imunološki sustav, stvara plodno tlo za gljivične infekcije kod žena, a kod muškaraca može izazvati kronični umor i smanjiti spolni nagon, pokazuje online alat britanskog pružatelja usluga zdravstvenog osiguranja Benenden.
Šećer sadrži kalorije, ali nema stvarne prehrambene vrijednosti pa previše šećera preplavi tijelo s previše kalorija. Uzimanje više kalorija nego što sagorijevate dovest će do debljanja, a pretilost može povećati rizik od bolesti srca i dijabetesa.
Nakon konzumiranja oko 100 grama šećera (količina u litri gaziranog pića) bijele krvne stanice mogu biti oko 40 posto manje učinkovite u ubijanju klica. To može paralizirati dječji imunološki sustav do pet sati nakon konzumacije šećera, otkrili su istraživači Sveučilišta Columbia. Pretjerano konzumiranje šećera pogoršava probleme s glukozom u krvi, a može dovesti do pretilosti, što može biti prethodnik dijabetesa tipa dva.
Muškarci trebaju dobiti puno manje težine nego žene da razviju bolest koja u najgorem slučaju može izazvati dovoljno oštećenja bubrega da ih zaustavi da učinkovito filtriraju otpad iz krvi. Muškarci s dijabetesom imaju veću vjerojatnost da će patiti od erektilne disfunkcije, a pretjeran unos šećera izaziva i pospanost, koja može utjecati na seksualni nagon.
Velike količine šećera mogu smanjiti visoke gustoće razine lipoproteina (koji nose masnoće u krvi), dok povećavaju trigliceride (glavni sastojak tjelesne masti). To može dovesti do visokog kolesterola, pretilosti i povećanog rizika od srčanih bolesti, a to je kobno za oko jednog u šest muškaraca.
Kod žena previše slatkog izaziva porast razine šećera u krvi, a to stvara idealne uvjete za rast gljivica. Visoke razine glukoze u tijelu mogu izazvati skupljanje krvnih žila. To može dovesti do dodatnog pritiska na srce i organe, smanjujući opskrbu krvlju i uzrokujući visoki krvni tlak. Visoke razine glukoze često su posljedica pretilosti i dijabetesa.
Previše slatkiša dovodi i do masnih naslaga koje se pohranjuju u jetri. Kad se jetra ne može nositi s količinom šećera, pretvara fruktozu u masne stanice. U najgorem slučaju, skladištenje masti može dovesti do nealkoholne bolesti masne jetre, kao i pretilosti. Šećer može štetno djelovati i na mozak.
Pretjerana konzumacija slatkoga može pogoršati depresiju i anksioznost uzrokujući energetske padove i petljanje neurotransmitera koji pomažu regulirati raspoloženje. Šećer je čak povezan s demencijom. To je zato što pretjerano konzumiranje može dovesti do visoke razine glukoze u krvi: glavnog faktora kod dijabetesa, a dijabetes pak može dovesti do gubitka pamćenja.

 

Izvor: N 1

 

Autor:
Gric-Gric Filed Under:
Sve vijesti - Izdvojene vijesti L
E-mail Ispis PDF

Zanimljivosti

Ispovijesti mladog kuhara

 

Prijatelji:

Vinarske priredbe

Uskoro više informacija. Hvala!

Ostala događanja

Uskoro više informacija. Hvala!

 

Kuhanje s potpisom Facebook

Pratite nas i na Facebooku! Ako Vam se svidi znate što trebate? LIKE;Sviđa mi se...

 

¨¨¨Kontakt / O nama ¨¨
© 2011 www.GRIC – GRIC.com