Dec 12

Policija uhvatila svećenika s 0,8 promila: “Pio sam samo Krv Kristovu!”


Formalna sekularnost hrvatske države ponovno se našla na kušnji kada se jedan župnik od optužbi za vožnju u pijanom stanju branio tvrdnjom kako nije pio nikakvo vino, već samo krv svojeg Gospodina.

U nedjelju je nakon tri prijepodnevne svete mise župnik iz jedne splitske župe krenuo na ručak kod kolege iz Trogira. Na tom putu zaustavila ga je policija. Na pitanje je li išta pio, župnik je odgovorio da nije. Nažalost, nije imao svećenički ovratnik, pa mu policajac nije mogao samo tako vjerovati na riječ, te je zamolio da tu tvrdnju potvrde jednim puhanjem u "dreger". Ne sumnjajući sam u sebe župnik je pristao i napuhao je 0,8 promila. I tu su počeli njegovi problemi.

Župnik je i dalje inzistirao da nije pio nikakav alkohol, na što mu je policajac priprijetio da će biti priveden pred suca za prekršaje ako nastavi inzistirati na laži. Splitski župnik je policajca tada opomenuo da je optuživanje božjeg čovjeka za laganje težak grijeh i da će ići u pakao zbog progonjenja nevinih. Policajcu je ova prijetnja bila dovoljna za privođenje župnika u postaju na triježnjenje i podizanje kaznene prijave zbog prijetnji službenoj osobi.

Sutradan se župnik pred sucem branio kako nije uopće pio tog dana. Prepričavao je sucu svaki korak svojeg dana, a onda je došlo do rasprave kad je župnik izjavio kako je "vino pretvorio u krv Kristovu", koju je par minuta kasnije i popio.

(iz sudskog transkripta)

SUDAC: Čekajte malo, znači priznajete da ste popili vino?

ŽUPNIK: Ne, popio sam Krv Kristovu... To nije bilo vino.

SUDAC: To vi kažete, ali mjerač kaže da ste imali 0,8 promila alkohola u krvi... Ne Krvi Kristove, već alkohola.

ŽUPNIK: Transsupstancijacija je provedena i to nije bilo više vino.

SUDAC: Ne znam, možda ovaj put niste uspjeli... Da niste možda krivo inkantaciju izrekli?

ŽUPNIK: Ne, sve je provedeno prema propisima struke.

SUDAC: Dobro, ali da ste mašili ujutro na prvoj misi jednu pretvorbu, pa hajde, ne bi napuhali 0,8 promila, ali očito da niste to vino pretvorili ni u kakvu Krv Kristovu ni na druge dvije mise...

ODVJETNIK: Časni sude, ako smijem... Ovdje su vam izvadci iz međudržavnog ugovora Vatikana i Hrvatske u kojima de facto de jure stoji kako će sve svećenstvo katoličke Crkve u Hrvata biti izuzeto od alkotestiranja svake nedjelje i blagdana, te sat vremena nakon svake svete mise koju su služili.

SUDAC: Hmmm... Da, zbilja. U redu velečasni, vi ste slobodan čovjek, a DORH molim da podigne optužnicu protiv policajca koji je priveo župnika jer je prekršio međunarodni ugovor Hrvatske i Svete Stolice.


Izvor: NewsBar

Autor:
Gric-Gric Filed Under:
Ispovijesti mladog kuhara - Kolumna
E-mail Ispis PDF

Zanimljivosti

Ispovijesti mladog kuhara

 

Prijatelji:

Vinarske priredbe

Uskoro više informacija. Hvala!

Ostala događanja

Uskoro više informacija. Hvala!

 

Kuhanje s potpisom Facebook

Pratite nas i na Facebooku! Ako Vam se svidi znate što trebate? LIKE;Sviđa mi se...

 

¨¨¨Kontakt / O nama ¨¨
© 2011 www.GRIC – GRIC.com