Jan 01

Zagorio mu roštilj jer nije imao pored sebe dvojicu koja dobacuju

Bez sufliranja kako treba okrenuti meso ili konstantnih upita "Hoće li to majstore?", nesretnom muškarcu je zagoreno meso bila neizbježna sudbina.
I djeca u Živogošću znaju da ispeći roštilj ili gradele na Balkanu nije moguće bez barem dvojice navigatora, koja često s pivom u ruci sufliraju i dobacuju savijete kako ispeći meso ili kada ga okrenuti. Situacija nije ništa bolja niti s ribom, samo u tom slučaju je rečenica "natočaj to dobro s uljem" neizbježna i uvelike korisna za "roštilj majstora".

No, s vremena na vrijeme pojave se muškarci koji zanemare ovu koheziju "onoga koji peče" i "onih" koji su mozak operacije, time narušivši višestoljetnu tradiciju, poput one kako je roštilj isključivo "muški posao".

Jedan od takvih "genijalaca" je Marko M. (36) iz Zagreba, koji je na Bundeku uz roštilj proslavio diplomu s Fakulteta prometnih znanosti. Zašto je Marko zabranio prisutnim mužjacima da mu svojim savjetima i mudrostima dovedu meso s roštilja do savršenstva, ostat će nepoznanica, ali rezultat je, kako i sami pogađate bio neizbježan. Divna vratina, hrenovke i ostale delicije mesnog carstva izgledale su kao da ih je netko poljubio napalmom.

"Kaj da vam velim. Lijepo sam mu htio reći da mu meso gori, da bi ga možda trebalo okrenuti, al' klinac. On bu sam, on to može. Pa kad ste videli ikog da je sam uspel ispeći više od dve šnicle?  Eto, tak mu i treba", rekao nam je nesuđeni linijski sudac ovog neslavnog roštilja, onako s pivom u ruci.Izvor: NewsBar

Autor:
Gric-Gric Filed Under:
Ispovijesti mladog kuhara - Kolumna
E-mail Ispis PDF

Zanimljivosti

Ispovijesti mladog kuhara

 

Prijatelji:

Vinarske priredbe

Uskoro više informacija. Hvala!

Ostala događanja

Uskoro više informacija. Hvala!

 

Kuhanje s potpisom Facebook

Pratite nas i na Facebooku! Ako Vam se svidi znate što trebate? LIKE;Sviđa mi se...

 

¨¨¨Kontakt / O nama ¨¨
© 2011 www.GRIC – GRIC.com