Najbizarniji okusi sladoleda

Čokolada i vanilija odavno nisu jedini okusi hladnog deserta, no neke tvrtke i slastičarnice stvarno su pretjerale u eksperimentiranju s aromama.
Pošto je sladoled jedna od najomiljenijih slastica na svijetu brojne slastičarnice i veliki proizvođači pokušavaju privući kupce inovativnim kombinacijama okusa ledenog deserta. Ako ste mislili da je novi Ledov sladoled Dalmacija iz linije Quattro "čudan" zbog okusa lavande, onda niste čuli za sladoled s okusom dimljenog lososa ili aromom slanine. 

Donosimo vam popis najbizarnijih okusa sladoleda koji se nude u slastičarnicama, a mogu se i pronaći na policama trgovina u svjetskim metropolama:

Sladoled od majčinog mlijeka - Londonska slastičarnica The Icecreamists izazvala je pravu buru kada su u ponudu stavili sladoled Baby Gaga koji je napravljen od doniranog majčinog mlijeka. Kako bi obogatili okus, dodane su sjemenke vanilije i naribana korica limuna.

Sladoled od piletine - Kako bi proslavili obljetnicu krunidbe kraljice Elizabete II. londonska slastičarnica Gelupo lansirala je sladoled s okusom piletine. Valjda se nekome, izuzevši vlasnika i kreatora, sviđa okus sladoleda.

Sladoled od slanine - Amerikanac David Lebovitz, eksperimentalni kuhar i pekar, odlučio je spojiti dvije nacionalne delikatese - sladoled i prženu slaninu. Prije stapanja s vanilijom, cimetom i rumom Lebovitz je komadiće slanine kandirao u smeđem šećeru.

Sladoled od dimljenog lososa - Flushing, Queens nije poznat samo po „Dadilji" koja se sto puta reprizirala na RTL-u, nego i po slastičarnici Max & Mina's Homemade Ice Cream and Ices koja u svojoj ponudi ima sladoled okusa dimljenog lososa i sirnog namaza.

Sladoled od hobotnice - Ako vas put ikada odvede u Japan zapamtite da u trgovinama izbjegavate zaleđeni proizvod imena Taco Aisu, no ako ste otvoreni za nove stvari i volite eksperimentirati onda vam želimo dobar tek u zaleđenoj slastici od hobotnice.

Sladoled od haggisa - Škotsko nacionalno jelo haggis nije baš popularno izvan granica zemlje zbog svojeg specifičnog izgleda i okusa, a ni zaleđena, slatka varijanta kuhanog loja, ovčjih iznutrica i zobi ne zvuči baš privlačno.    

Na svijetu postoji još bizarnih kombinacija okusa sladoleda (među kojima su i piva, školjke, konjetina, češnjak, cheeseburger, pizza...), no nećemo ih detaljno prezentirati kako vam ne bi totalno pokvarili uživanciju u zadnjoj slamki spasa od ljetnih vrućina.
I još njih šest:
1. Cold Sweat (Hladan znoj) - mliječni sladoled, ljuti umaci , hanabero čili, pequin papričice te tajlandske čili papričice. Vlasnik slastičarne koja ovo nudi zahtjeva potpis kušača da sam snosi odgovornost za kušanje ovog čuda.

2. Guinness - baza sladoleda i pivo Guinness.

3. Jastog - sladoled s aromom maslaca i komadićima jastoga.

4. Akutaq - poznat i kao eskimski sladoled, uobičajena je ponuda na Aljasci. Ova slastica sadrži masnoću pomiješanu s bobičastim voćem, a mogu se dodati i komadići ribe, mesa, začinskog bilja te šećer. Postoje mnoge varijacije, a ime dolazi od eskimske riječi ˝Yupik˝ što znači ˝nešto pomiješano˝.

5. Meksička čokolada - sladoled od čokolade, pequin papričice, cimet, bademi te kava.

6. Breakfast Bash - sladoled s aromom javorovog lješnjaka, palačinke s komadićima francuskog tosta, karamela.

 

Izvor: Metro portal

Autor:
Gric-Gric Filed Under:
Deserti - Deserti
E-mail Ispis PDF

Zanimljivosti

Ispovijesti mladog kuhara

 

Prijatelji:

Vinarske priredbe

Uskoro više informacija. Hvala!

Ostala događanja

Uskoro više informacija. Hvala!

 

Kuhanje s potpisom Facebook

Pratite nas i na Facebooku! Ako Vam se svidi znate što trebate? LIKE;Sviđa mi se...

 

¨¨¨Kontakt / O nama ¨¨
© 2011 www.GRIC – GRIC.com