Jan 26

Punjeni svinjski file

Ovo jelo od lungića s umakom, kojemu dodamo njoke ili krokete, (za koji smo naveli poveznicu), i neka svježa salata pokriti će sve Vaše potrebe za jedan obrok. Uz jelo točite crveno suho vino.
za 2 osobe
0,5 kg svinjetine (file (2 lungića)
0,2 kg feta sira
0,05 kg pršuta
0,05 kg rajčice pirea
0,2 l vrhnja za kuhanje
maslac, suncokretovo ulje
kadulja
sol, papar

 

Meso očistimo od opni i žilica, razrežemo ga po duljini, rastučemo čekićem za meso, po jednoj strani stavimo fetu sir rezanu na listiće, preklopimo meso preko sira i potučemo rubove da nam se ne otvori pri pečenju i začinimo solju (pazeći jer je feta dosta slana) i paprom. Stavimo peći (roštilj ili tava), a za vrijeme dok nam se meso peče izradimo umak; na malo maslaca prepržimo na rezance (kraće) rezan pršut, dodamo kadulju, pa kad se malo prepeče dodamo rajčicu pire, kratko promiješamo i podlijemo vrhnjem za kuhanje, začinimo solju (opet pazeći jer je pršut slan) i paprom. Pričekamo da se umak malo zgusne. Kad je meso pečeno poslužimo na tanjur, prelijemo ga umakom i poslužimo.
Uz ovo jelo dobro će odgovarati prženi kroketi ili kuhani njoki. (recept ovdje <-link) Jelo nadopunite s malo svježe salate i popijte čašu dobro crvenog vina.

Savjet: Ako je meso preveliko, pri obradi, kao i kod bifteka, odrežite glavu (možete je nekom drugom prilikom iskoristiti za medaljone), i oba kraja mesa, razrežete po duljini, i potučete meso.
Autor:
Gric-Gric Filed Under:
Jela od mesa - Svinjetina
E-mail Ispis PDF

Zanimljivosti

Ispovijesti mladog kuhara

 

Prijatelji:

Vinarske priredbe

Uskoro više informacija. Hvala!

Ostala događanja

Uskoro više informacija. Hvala!

 

Kuhanje s potpisom Facebook

Pratite nas i na Facebooku! Ako Vam se svidi znate što trebate? LIKE;Sviđa mi se...

 

¨¨¨Kontakt / O nama ¨¨
© 2011 www.GRIC – GRIC.com