Dec 30

Salata od tjestenine s hrenovkama i povrćem

Ovu salatu možemo poslužiti kao hladni dio jela koja poslužujemo na nekim svečanostima ili zabavama. Ujedno ove mje re možemo i smanjiti i pripremiti je kao samostalno jelo u vrućim ljetnim danima.
za 8 - 10 ljudi
0,4 kg sitnije tjestenine (fussili)
0,15 kg svježeg krastavca
0,15 kg mini rajčica
0,2 kg radiča
0,15 kg konzerviranog ili zamrznutog kukuruza
0,25 kg hrenovki
1 limun
0,15 l jogurta
0,15 kg majoneze
0,2 l juhe od povrća
sol, bijeli papar
stručak vlasca

Tjesteninu stavimo kuhati u vruću posoljenu vodu, koju nikako ne uljimo. Sada stavimo kuhati i hrenovke pazeći da nam se kuhajući ne raspuknu. (kada voda zakipi malo smanjimo vatru i kuhamo ih dalje po preporuci proizvođača). Kada se skuha ocijedimo je i dobro operemo te ostavimo da se još ocijedi. Ako utvrdimo da kora opranog krastavca nije pregorka, raspolovimo ga po dužini i žlicom povadimo sjemenke te ga narežemo na kockice. Konzervirani kukuruz propremo pod puno vode u cjedilu. Skuhane i ohlađene hrenovke ogulimo od crijeva i narežemo na ploške. U ohlađenu povrtnu juhu dodamo ocijeđeni limun, majonezu i jogurt i sve začinimo solju i paprom. Umak dobro promiješamo i prelijemo sve pripremljene sastojke te stavimo u hladnjak da se još malo ohladi.
Prije posluživanja opranu rajčicu narezati na kocke i s očišćenim i na kocke narezanim radičem umiješati u salatu. Uz radič i rajčicu narežemo i vlasac vrlo sitno i umiješamo u salatu. Dio vlasca ostavimo da možemo i posipati preko zgotovljene salate.
Autor:
Gric-Gric Filed Under:
Jela s povrćem - Salate
E-mail Ispis PDF

Zanimljivosti

Ispovijesti mladog kuhara

 

Prijatelji:

Vinarske priredbe

Uskoro više informacija. Hvala!

Ostala događanja

Uskoro više informacija. Hvala!

 

Kuhanje s potpisom Facebook

Pratite nas i na Facebooku! Ako Vam se svidi znate što trebate? LIKE;Sviđa mi se...

 

¨¨¨Kontakt / O nama ¨¨
© 2011 www.GRIC – GRIC.com