Jan 16

Gulaš juha

Ova ukusna juha može biti i samostalno jelo, a njena jednostavnost pripreme dati će Vam naslutiti da je možete i češće pripremati. Ovo jelo uvršteno je na Popis gastronomske baštine Hrvatske.
za 4 – 5 osoba
0,4 kg junetine
0,3 kg bijelog krumpira
0,1 kg mrkve
0,05 kg korijena peršina
0,1 kg crvenog luka
0,1 l suncokretovog ulja ili masti
0,05 kg mljevene crvene paprike
0,08 kg zelene svježe paprike
0,1 kg svježe rajčice
sol, papar
mljevena ljuta paprika po želji
sitna tjestenina u obliku riže
list peršina
Na ulju ispirjamo sitno sjeckani luk. Kad luk postane staklast, dodamo meso narezano na kocke, malo ispirjamo . Kada meso dobije boju,začinimo solju i dodamo mrkvu,korijen peršina i krumpir narezanu na kockice. Kuhamo poklopljeno na laganoj vatri dok meso omekša , dodamo zelenu papriku I rajčicu narezanu na kockice začinimo kimom poželji , prelijemo 1l vode te kuhamo dok povrće ne omekša . Pri kraju dodamo kuhanu tjesteninu ili je dodamo neposredno prije kraja (onoliko minuta prije koliko piše na vrečici tjestenine). Prije posluživanja psipajte svježe kosanim peršinom.
SAVJET:
Da bi izbjegli koštice i kožice od rajčice u jelu napravite slijedeće: zakuhajte malo vode (tek toliko da rajčice budu potopljene u vodi), rajčice operite, odrežite kružnim rezom dio na kojem je visjela rajčica, prema sredini rajčice (to je gornja strana), a na donjoj strani napravite nožem križ, uronite rajčice u vrelu vodu i pustite ih 2-3 minute, izvadite ih i ohladite (tako da ih možete držati u ruci), skinite im kožu nožićem, razrežite na 4 dijela (kriške) i izvadite koštice.Sada ih možete narezati na kockice.
Autor:
Gric-Gric Filed Under:
Juhe - Juhe
E-mail Ispis PDF

Zanimljivosti

Ispovijesti mladog kuhara

 

Prijatelji:

Vinarske priredbe

Uskoro više informacija. Hvala!

Ostala događanja

Uskoro više informacija. Hvala!

 

Kuhanje s potpisom Facebook

Pratite nas i na Facebooku! Ako Vam se svidi znate što trebate? LIKE;Sviđa mi se...

 

¨¨¨Kontakt / O nama ¨¨
© 2011 www.GRIC – GRIC.com