Jan 16

Proljetna juha

Ova ukusna juha od povrća može se upotpuniti i komadom pečenog ili kuhanog mesa narezanog na kockice, pomiješanog u juhi i dobivamo ukusan samostalni obrok.
za 3 - 4 osobe
0,5 kg graška
0,25 kg bijelog krumpira
0,01 kg oštrog brašna
0,1 l suncokretovog ulja
0,05 kg crvenog luka
3 češnja češnjaka
peršin list
celer list
0,1 kg mrkve
0,08 kg rajčice
Sitno sjeckani crveni luk propirjamo na malo ulja, dodamo sitno sjeckani češnjak, list peršina i mrkvu, list celera. Podlijemo vodom i kuhamo dok mrkva ne omekša.Iz procijeđene juhe protisnemo povrće koje ponovo vratimo u juhu, dodamo grašak; krumpir i rajčicu narezane na kockice. Ako je juha dosta iskuhala dodamo još vode i kuhamo dok grašak ne omekša.
Poslužimo s prepečenim kruhom ili toastom rezanim na kockice.
SAVJET:
Da bi izbjegli  koštice i kožice od rajčice u jelu napravite slijedeće: zakuhajte malo vode (tek toliko da rajčice budu potopljene u vodi), rajčice operite, odrežite kružnim rezom dio na kojem je visjela rajčica, prema sredini rajčice (to je gornja strana), a na donjoj strani  napravite nožem križ (X),uronite rajčice u vrelu vodu i pustite ih 2-3 minute, izvadite ih i  ohladite (tako da ih možete držati u ruci), skinite im kožu nožićem, razrežite na 4 dijela (kriške) i izvadite koštice. Sada ih možete narezati na kockice.


Autor:
Gric-Gric Filed Under:
Juhe - Juhe
E-mail Ispis PDF

Zanimljivosti

Ispovijesti mladog kuhara

 

Prijatelji:

Vinarske priredbe

Uskoro više informacija. Hvala!

Ostala događanja

Uskoro više informacija. Hvala!

 

Kuhanje s potpisom Facebook

Pratite nas i na Facebooku! Ako Vam se svidi znate što trebate? LIKE;Sviđa mi se...

 

¨¨¨Kontakt / O nama ¨¨
© 2011 www.GRIC – GRIC.com