Jan 13

Namaz od 4 vrste sira

Ovaj ukusan namaz priređujemo uz ostale namaze i jela za svečanosti, idealan je za vegetarijance, a posebno će ga voljeti i najmlađi.

za 4 - 5 osoba

0,1 kg gorgonzole

0,1 kg mozzarele

0,1 kg svježeg kravljeg sira

0,1 kg maslaca

0,1 kg sir edamca

bijelo vino

sol, bijeli papar

očišćeni orasi

rajčica

listovi peršina

par zrna kukuruza šećerca

Na kockice narezanu gorgonzolu, edamac, mozzarelu dodajemo u kuhinjski mlinac (multipractic) u kojem se već miješa kravlji sir, bijelo vino i rastopljeni maslac. Posolimo, popaprimo te miješamo dok ne dobijemo glatku masu. Zatim je prebacimo u posudu u kojoj će se  rashladiti do posluživanja.

U sredinu, na masu poslažemo jezgre oraha, kriške rajčice ukrasimo listovima peršina, i okružimo zrnima kukuruza. Ili, drugi način posluživanja da svakoj osobi posebno sa žlicom za sladoled ili manjom kutljačom (šefljom,zaimačom),  poslužimo na tanjur. Poslužimo prepečenim kruhom ili manjim lepinjama.

SAVJET :

Prije svkog vađenja ponaosob na tanjure, kutljaču (šeflju), žlicu za sladoled ili pribor za oblikovanje, namočite u toploj vodi da bi se masa lakše odvajala od kuhinjskog alata.

Dvjema desertnim žlicama možete oblikovati masu u manje oblike, takve poslažite u formu cvjetića 3-5 komada ovisno o veličini oblika i ukrasite tanjur da bude sve šarenije.
Autor:
Gric-Gric Filed Under:
Predjela - Predjela
E-mail Ispis PDF

Zanimljivosti

Ispovijesti mladog kuhara

 

Prijatelji:

Vinarske priredbe

Uskoro više informacija. Hvala!

Ostala događanja

Uskoro više informacija. Hvala!

 

Kuhanje s potpisom Facebook

Pratite nas i na Facebooku! Ako Vam se svidi znate što trebate? LIKE;Sviđa mi se...

 

¨¨¨Kontakt / O nama ¨¨
© 2011 www.GRIC – GRIC.com