Oct 01

Luksuzna ruska salata

Kada Vam nakon ručka ostane pečene piletine, ohladite je i uz povrće i šunku napravite izdašnu salatu, koja može poslužiti i kao samostalan obrok uz prepečeno pecivo ili neki ukusan kruh.


za 4 - 5 osoba
0,5 kg pilećeg mesa
0,2 kg prešane šunke (u komadu)
0,25 kg kiselih krastavaca
0,5 kg majoneze
0,2 kg mrkve
0,2 kg graška
0,2 kg krumpira
1 limun
sol, bijeli papar

 

Nakon što odaberemo ravnomjerno velike krumpire i operemo ih, stavimo ih kuhati u posoljenu vodu. Ako je grašak svjež, proberemo ga i očistimo, te stavimo kuhati u vruću posoljenu vodu (konzervirani properemo u cjedilu pod puno hladne tekuće vode). Mrkvu  očistimo od ljuske, narežemo na manje kockice i stavimo kuhati u posoljenu vodu. Ako nemamo pečene piletine, ispečemo, na tanje narezano, potučeno i začinjeno meso čak i prije negoli što krenemo s obradom povrća (meso mora biti dobro ohlađeno prije miješanja s ostalim povrćem i majonezom, kako ne bi došlo do otapanja majoneze i grijanja salate). Kada se krumpir skuha, stavimo ga pod vodu hladiti te kada ga već možemo držati u ruci ogulimo ga od kore i očistimo od očica, narežemo na kockice i ostavimo da se još hladi. Kuhanu mrkvu, isperemo pod puno hladne tekuće vode isto kao i grašak. Kisele krastavce, ocijeđene od tekućine narežemo na kockice kao i prešanu šunku. Kada vidimo da su sve namirnice dobro ohlađene, prebacimo ih u zdjelu u kojoj ćemo ih miješati, istisnemo sok od limuna, ocijedimo ga i sve zajedno s majonezom primiješamo te začinimo solju i paprom. Probamo kakvog je okusa i prebacimo u posudu za posluživanje.

Kod ovakvih salata bilo bi dobro da odstoje neko vrijeme u hladnjaku. Time se salata dodatno ohladi, a povežu se i isprepletu različiti okusi namirnica. Uz prepečno pecivo ili kruh, poslužimo i polusuho dobro rashlađeno bijelo vino.

Autor:
Gric-Gric Filed Under:
Predjela - Predjela
E-mail Ispis PDF

Zanimljivosti

Ispovijesti mladog kuhara

 

Prijatelji:

Vinarske priredbe

Uskoro više informacija. Hvala!

Ostala događanja

Uskoro više informacija. Hvala!

 

Kuhanje s potpisom Facebook

Pratite nas i na Facebooku! Ako Vam se svidi znate što trebate? LIKE;Sviđa mi se...

 

¨¨¨Kontakt / O nama ¨¨
© 2011 www.GRIC – GRIC.com