Oct 01

Ukusna salata s hrenovkama

 

Ovako ukusnu salatu nije teško pripremiti, jer kada imamo kvalitetne hrenovke, kakvih se sjećamo iz davnina, okusom po dimu, tada uz ostalo povrće to čini jednu salatu koja nam može poslužiti i kao samostalan obrok koji poslužimo uz pomno odabran kruh ili pecivo.
za 3 – 4 osobe
0,25 kg hrenovki
0,25 kg kukuruza
0,25 kg sira edamca
0,15 kg kiselih krastavaca
0,15 kg majoneze
0,1 kg kiselog vrhnja
sol, bijeli papar
ili maslinovo ulje, umjesto kiselog vrhnja i majoneze

 

Kukuruz, ako nije konzerviran, stavimo kuhati u posoljenu vodu (oko 15 minuta nakon što voda zakipi. Nakon što hrenovke skuhamo (desetak minuta, pazeći da ne popucaju), ohladimo ih pod tekućom hladnom vodom isto kao i kukuruz. Dok su se kukuruz i hrenovke kuhale, narežemo sir i kisele krastavce na kockice, pa kada se kukuruz i hrenovke ohlade pomiješamo ih sa sirom i krastavcima te povežemo s majonezom i kiselim vrhnjem. Začinimo solju i paprom, probamo kakvog je okusa, prebacimo u posudu u kojoj ćemo poslužiti salatu te stavimo u hladnjak, ako imamo još vremena prije posluživanja.
Narezane namirnice možemo, osim solju i paprom začiniti i maslinovim uljem, tada dobijemo zdraviji obrok koji poslužimo uz neko ukusno pecivo i čašu dobro rashlađenog polusuhog bijelog vina.
Autor:
Gric-Gric Filed Under:
Predjela - Predjela
E-mail Ispis PDF

Zanimljivosti

Ispovijesti mladog kuhara

 

Prijatelji:

Vinarske priredbe

Uskoro više informacija. Hvala!

Ostala događanja

Uskoro više informacija. Hvala!

 

Kuhanje s potpisom Facebook

Pratite nas i na Facebooku! Ako Vam se svidi znate što trebate? LIKE;Sviđa mi se...

 

¨¨¨Kontakt / O nama ¨¨
© 2011 www.GRIC – GRIC.com