Mar 17

Ruska salata

Recept nije izvoran, jer po učenju u školama, ruska je salata varijacija francuske salate, ali sa šunkom, a talijanska je salata varijacija francuske s kuhanom tjeseninom.
za 7 - 10 osoba
0,2 kg bijelog krumpira
0,15 kg mahuna (može i smrznute)
0,15 kg mrkve
0,15 kg graška
0,12 kg ukiseljene miješane salate
0,2 kg repe
0,04 kg kapara
0,03 kg zelenih maslina bez koštica
3 jaja
0,25 kg majoneze
0,1 kg kiselo vrhnje
sol, bijeli papar
svježi listovi peršina
Ovu složenu salatu pripremamo kuhajući povrće; mrkvu očistimo i narežemo na kockice veličine kukuruza i stavimo je kuhati u vruću posoljenu vodu s dodatkom malo šećera. Očišćene i oprane krumpire narežemo malo krupnije od veličine kukuruza i kuhamo ih u vrućoj slanoj vodi, pa kad zakipe, oberemo pjenu i malo smanjimo vatru. Kada je mrkva pri kraju stavimo kuhati i grašak u posoljenoj vrućoj vodi, skuhamo i mahune i očišćenu i na kockice narezanu repu u posoljenoj vrućoj vodi (ako koristimo svježe mahune očistimo ih, razrežemo na manje dijelove i operemo). Skuhamo i jaja te kad se skuhaju, ohladimo ih i narežemo na kockice. Kada se svo povrće skuhalo (pazeći da nam se ne raskuha previše) ohladimo ga i ocijedimo te prebacimo u zdjelu u kojoj ćemo promiješati dodajući mu ocijeđeno i usitnjeno ukiseljeno povrće, jaja i ocijeđene i isprane kapare. Preko povrća stavimo majonezu i kiselo vrhnje, začinimo solju i bijelim paprom, dobro izmiješamo, probamo kakvog je okusa, pokrijemo posudu i stavimo je u hladnjak na najmanje 90 minuta. Prije posluživanja još jednom promiješamo i ukrasimo maslinama narezanim na ploške, jajem rezanim na ploške i grančicama svjžeg peršina.
SAVJET:
Da si olakšamo posao prehrambena industrija će nam pomoći u tome, jer na tržištu se prodaje smrznuta mješavina graška, mrkve i krumpira već izrezanih na kockice, pa je samo stavimo u vruću posoljenu vodu,  ali nedostatak je u tome što će nam se grašak i krumpir raspasti pri kuhanju dok će mrkva biti tvrda.
Autor:
Gric-Gric Filed Under:
Predjela - Predjela
E-mail Ispis PDF

Zanimljivosti

Ispovijesti mladog kuhara

 

Prijatelji:

Vinarske priredbe

Uskoro više informacija. Hvala!

Ostala događanja

Uskoro više informacija. Hvala!

 

Kuhanje s potpisom Facebook

Pratite nas i na Facebooku! Ako Vam se svidi znate što trebate? LIKE;Sviđa mi se...

 

¨¨¨Kontakt / O nama ¨¨
© 2011 www.GRIC – GRIC.com