Sep 06

Riža s vinom

Ovo jednostavno jelo može biti i jednostavan obrok, a ako imate želju jelo možete obogatiti i povrćem koje prepržite na tavi ili roštilju te ga narežete na sitnije rezance ili kockice.
za 3 - 4 osobe
0,3 kg riže
0,6 l vruće vode
sol, papar
0,05 l bijelog vina
ribani sir parmezan
malo ulja (oko 2-3 jušne žlice)
Nakon što provjerimo da u riži nema nečistoća, malo je properemo i ostavimo u cjedilu da se kratko osuši kako u dodoru s uljem ne bi došlo do prskanja. Ocijeđenu rižu kratko propržimo na ulju (ostaklimo je), začinimo je solju i paprom i prelijemo vrućom vodom , pa kad zakipi smanjimo vatru i kuhamo je slijedećih 10-15 minuta polupokriveno na laganoj vatri. Pred kraj kuhanja kada provjerimo da je riža kuhana kako želimo, podlijemo s bijelim vinom, promiješamo i poslužimo posipajući je ribanim sirom uz neku svježu ili ukiseljenu salatu.

Savjet:
Riža se kao i tjestenina kuha tako da bude malo tvrđa, ali opet naše navike su takve da se te dvije namirnice i dalje raskuhavaju, tako da one dobivaju na volumenu, a potrebno je prestati je kuhati kada na prerezanom zrnu ostane samo mala bijela točkica, tada to zovemo kuhanjem "al dente".
Autor:
Gric-Gric Filed Under:
Riža - Riža
E-mail Ispis PDF

Zanimljivosti

Ispovijesti mladog kuhara

 

Prijatelji:

Vinarske priredbe

Uskoro više informacija. Hvala!

Ostala događanja

Uskoro više informacija. Hvala!

 

Kuhanje s potpisom Facebook

Pratite nas i na Facebooku! Ako Vam se svidi znate što trebate? LIKE;Sviđa mi se...

 

¨¨¨Kontakt / O nama ¨¨
© 2011 www.GRIC – GRIC.com