Aug 06

Najbolji savjeti za kupovanje najboljih namirnica

Odabrati kvalitetno meso, ribu ili voće nije uvijek lako – pogledajte kako znati da odabirete svježu i kvalitetnu hranu.

zdrava hrana kupovanje

Jedna od najboljih odluka koju možete donijeti za svoje zdravlje je da se odlučite zdravije hraniti. Više voća i povrća, manje masne hrane i slatkog zasigurno će uroditi plodom. Ipak, dobra priprema je osnova svega, zato pogledajte savjete i trikove kako pametno kupovati zdrave namirnice.

- Uvijek pokušajte odabrati svježe i kvalitetne namirnice, bez dodataka i konzervansa.

- Ako već volite i kupujete hrenovke ili šunku, odaberite one koje sadrže puno mesa. Bolje je malo više potrošiti, ali jesti zdravije.

- Meso mora imati svoj specifičan miris. Ne ustručavajte se pomirisati ga u trgovini, pogotovo ako se radi o svinjetini ili govedini.

- Kad birate ribu, dobro pazite na njezin izgled. Svježa riba ima sjajnu kožu, izbuljene oči i škrge crvenkaste boje. Prstom dodirnite meso i uvjerite se je li dovoljno čvrsto. Osim toga, ribe koje stoje na pultu u trgovini trebale bi biti posipane smrvljenim ledom.

- Volite losos? Kvalitetni losos ima čvrsto meso koje se na raspada, a miris mu je ugodan. Znajte i da je losos masniji što mu je meso crvenije.

- Kvalitetno voće na površini nije oštećeno. Pogledajte i iz koje zemlje dolazi voće. Ako kupujete već narezano voće, birajte ono koje se nalazi u hladnjacima. Svaki paketić trebao bi imati naveden rok trajanja.

- Namirnice koje se brzo kvare (salate, salame, kolači i torte) uvijek pojedite prije isteka roka trajanja. Ne valja ih dugo držati niti u hladnjaku.

 

Izvor: Metro portal

Autor:
Gric-Gric Filed Under:
Savjeti - Savjeti
E-mail Ispis PDF

Zanimljivosti

Ispovijesti mladog kuhara

 

Prijatelji:

Vinarske priredbe

Uskoro više informacija. Hvala!

Ostala događanja

Uskoro više informacija. Hvala!

 

Kuhanje s potpisom Facebook

Pratite nas i na Facebooku! Ako Vam se svidi znate što trebate? LIKE;Sviđa mi se...

 

¨¨¨Kontakt / O nama ¨¨
© 2011 www.GRIC – GRIC.com