Feb 06

Kako sve iskoristiti sol u kućanstvu?

Sol je poznata kao jaka saveznica u kuhinji, ali može nam pomoći i s nekim drugim problemima u kućanstvu.
Imate li primjerice problema s mrljama na odjeći koje je napravio vaš omiljeni dezodorans, otopite 4 žlice soli u jednoj litri vruće vode. Uzmite otopinu i spužvicom istrljajte mrlju, savjetuje Msn.
Dogodilo li vam se ikada da ljuska jajeta teško guli i lomi se u puno malih komadića? E, pa prije nego ubacite jaja u vodu, zasolite ju s malom žličicom soli te ćete poslije lakše guliti jaja.
Sol može pomoći i kada mravi novo stanište pronađu upravo u vašem domu. Sol nasipajte na pod uz vrata i prozore ili na nekom drugom mjestu gdje ste primijetili da se kreću.
Ako niste probali, sigurno ste čuli za sol za kupanje koja u tren oka stvara ugodnu oazu u svakoj kupaonici. No ponekad takve otopine ostavljaju boju na kadi što znači da nakon okrepljujuće kupke morate ribati kadu. Želite li još uvijek meku kožu, u kupku ubacite običnu morsku sol koja će imati jednako terapeutski učinak.
Volite li čaj, onda ste se sigurno susreli s ružnim rubovima na šalicama koji su ostali od listića čaja. Za čišćenje takvih šalica, čajnika i posuda dovoljno je napraviti otopinu od bijelog octa i soli koja će sigurno sve počistiti.
Izvor: T - portal
Autor:
Gric-Gric Filed Under:
Savjeti - Savjeti
E-mail Ispis PDF

Zanimljivosti

Ispovijesti mladog kuhara

 

Prijatelji:

Vinarske priredbe

Uskoro više informacija. Hvala!

Ostala događanja

Uskoro više informacija. Hvala!

 

Kuhanje s potpisom Facebook

Pratite nas i na Facebooku! Ako Vam se svidi znate što trebate? LIKE;Sviđa mi se...

 

¨¨¨Kontakt / O nama ¨¨
© 2011 www.GRIC – GRIC.com