Feb 27

Začinski maslac - Kräuter Butter

[krojterbuter] ili začinski maslac i sami možemo napraviti tako da u omekšali maslac dodamo prethodno dobro oprano začinsko bilje (peršin, majčina dušica, ružmarin, bosiljak, kopar) koje poslije dobrog sušenja narežemo što sitnije i umiješamo u maslac.
Ovakvu smjesu najbolje je iskoristiti u roku od par dana, ali je možemo i vrećicom za ukrašavanje lijepo oblikovati na površinu na kojoj ćemo je zamrznuti (kuhinjska daska), te kada se nakon par sati stisne, lagano oblike odvojimo od daske i pospremimo u plastičnu kutiju koja je dozvoljena za upotrebu na nižim temperaturama.
O Vama ovisi koje začine u maslacu želite odnosno mirise i okuse koje volite, ali pazite da ne pretjerate, jer začini stajanjem u maslacu pojačavaju svoje okuse i mirise. Najbolji omjer je da na količinu od 0,25 kg (dok je još zamotana u ambalažu) poslažete začinsko bilje koje želite, ali da ne prelazi previše okvir (gabarit) maslaca. Dok se bavite čišćenjem i rezanjem bilja, maslac će doći na idealnu temperaturu pa ga ručno ili električnom mješalicom dobro izradite. Ako koristite običan maslac, možete ga malo i posoliti.
Ovakvim maslacem ukrasiti možete komade pečenog mesa ili jednostavno začiniti tjesteninu s mliječnim umacima.
Autor:
Gric-Gric Filed Under:
Savjeti - Savjeti
E-mail Ispis PDF

Zanimljivosti

Ispovijesti mladog kuhara

 

Prijatelji:

Vinarske priredbe

Uskoro više informacija. Hvala!

Ostala događanja

Uskoro više informacija. Hvala!

 

Kuhanje s potpisom Facebook

Pratite nas i na Facebooku! Ako Vam se svidi znate što trebate? LIKE;Sviđa mi se...

 

¨¨¨Kontakt / O nama ¨¨
© 2011 www.GRIC – GRIC.com