Jul 29

Odmrznite komad mesa u samo pet minuta!

Imate komad mesa koji želite pripremiti za ručak, no zaboravili ste ga večer prije izvaditi iz zamrzivača? Nema problema – pomoću ovog trika meso možete bez muke odmrznuti u svega pet minuta.
Svakome se barem jednom dogodilo da zaboravi izvaditi meso iz zamrzivača na vrijeme, no sada o tome više ne morate razmišljati. Naime, pomoću ovog trika meso je moguće odmrznuti u točno pet minuta te večeru ili ručak skuhati točno na vrijeme.
Umjesto da satima čekate dok se meso otapa, poslužite se ovim sjajnim trikom. Za početak uzmite dva lonca, jedan naopako stavite u sudoper te na njega stavite zaleđeno meso koje je u vrećici. Preko mesa stavite drugi lonac, a zatim ga napunite toplom vodom. Pričekajte, pet do deset minuta, ovisno koliko je meso debelo i nakon toga slobodno možete početi s kuhanjem.

Video je objavila tajvanska kabelska televizija CTI, a mnogi se pitaju u čemu je kvaka? Naime, metal provodi toplinu, a aluminij je posebno dobar vodič topline – što je posve dovoljno da se meso odmrzne. Težina vode također pritišće metal na gornjoj strani mesa povećavajući svoju površinu i provodeći tako više topline. Krajnji je rezultat nevjerojatno brzo odmrzavanje mesa.

Nakon ovoga više nikada nećete muku mučiti oko toga koje meso izvaditi večer prije iz zamrzivača.

Izvor: T - portal

Autor:
Gric-Gric Filed Under:
Savjeti - Savjeti
E-mail Ispis PDF

Zanimljivosti

Ispovijesti mladog kuhara

 

Prijatelji:

Vinarske priredbe

Uskoro više informacija. Hvala!

Ostala događanja

Uskoro više informacija. Hvala!

 

Kuhanje s potpisom Facebook

Pratite nas i na Facebooku! Ako Vam se svidi znate što trebate? LIKE;Sviđa mi se...

 

¨¨¨Kontakt / O nama ¨¨
© 2011 www.GRIC – GRIC.com