Jan 21

Špageti amatriciana [amatričana]

Za ovo jelo sa slaninom i crvenim lukom te prokuhano u umaku od rajčice, a što je najvažnije, umak bi trebao biti malo pikantniji pa može poslužiti i kao prilog nekom mesnom jelu. Uz jelo poslužimo i svježu salatu, a točimo crveno suho vino.
za 2 - 3 osobe
0,5 kg špageta
0,4 kg crvenog luka
0,4 kg pancete (sušena slanina)
maslinovo i sucokretovo ulje
pepperoncini suhi
0,5 kg pelata rajčice
sol, papar, šečer
Za ovaj umak treba malo više vremena pa počnimo prvo njime; na maslinovom i suncokretovom ulju pirjamo očišćeni ne baš prekrupno rezani crveni luk i narezanu pancetu na kockice (oko 10 minuta), nakon toga podlijemo ga sa malo crvenoga vina i kad alkohol ispari dodamo na kockice narezanu rajčicu, začinimo solju, paparom, pepperoncinima (male ljute suhe papričice,), origanom i bosiljkom, a dodamo i malo vode i žličicu šećera da neutraliziramo kiselost rajčice. Sada možemo u vruću i posoljenu vodu staviti kuhati špagete. Kada su špageti kuhani i kada nam se umak zgusnuo,probamo kakvog je okusa te možemo tjesteninu procijediti i umiješati sa umakom. Posipamo sa sitno sjeckanim svježim peršinom i poslužimo dok je jelo vruće.
SAVJET:
Uz ovaj umak dobro bi se slagala i neka sitnija tjestenina kao što su fussili, mali pužići, da su samo malo veći od sastojaka u umaku koji smo skuhali.
Pepperoncini - ako ne volite preljuto, jer te papričice su jako ljute, dodajte samo vrh jedne i obavezno operite ruke temeljito sapunom, pa probajte okus jela žlicom.
Autor:
Gric-Gric Filed Under:
Tjestenine - Tjestenine
E-mail Ispis PDF

Zanimljivosti

Ispovijesti mladog kuhara

 

Prijatelji:

Vinarske priredbe

Uskoro više informacija. Hvala!

Ostala događanja

Uskoro više informacija. Hvala!

 

Kuhanje s potpisom Facebook

Pratite nas i na Facebooku! Ako Vam se svidi znate što trebate? LIKE;Sviđa mi se...

 

¨¨¨Kontakt / O nama ¨¨
© 2011 www.GRIC – GRIC.com