Jul 07

Prežgana juha (ajmprem juha)

Ako ste krenuli na dijetu ili ako imate probavnih smetnji, štoviše, ako ste noć prije previše popili, ova će Vam juha dati snage i okrijepiti Vas.
Ako je u pitanju jači oblik bolesti, gdje je zabranjen unos masnoća, ovu juhu prigotovite bez ulja ili bilo kakvih masnoća tako da brašno pržite u suhoj posudi dok ga ne prepržite. Tada ga prelijte s vodom dodajući što manje začina i pustite da prokuha. Poslužite s dvopekom.
Odlučite li se za ovakvu juhu nakon burne noći, prepržite brašno na svinjskoj masti, suncokretovom ili maslinovom ulju, ovisi kakav okus volite. Nakon prženja brašna podlijte vodom ili mesnim temeljcem i začinite po volji. Ako želite još jaču juhu, kada zakipi razbijte jaja i umiješajte žicom u juhu. Poslužite uz dvopek ili prepečeni kruh.
za dvije osobe
0,05 kg oštrog brašna
0,05 l suncokretovog ulja
sol, papar
voda
U suhu posudu dodamo ulje i pričekamo da se malo ugrije te na njega dodamo brašno te ga miješajući upržimo na laganoj vatri, pazeći da ne zagori, jer tada cijela juha može poprimiti zagoreni okus. (Ako Vam se desi da brašno i zagori, ponovite postupak pazeći da opranu posudu dobro osušite i zagrijete posudu dok sva voda ne ispari, tada smanjite vatru i dodajte ulje. Ako počne pucketati, to znači da još ima ostataka vode te Vas zagrijano ulje može poprskati i ozlijediti.)
Nakon što upržite brašno podlijte s vode koliko je dostatno za 2 porcije (oko 0,5 l). Ako dolijevate vruću vodu ili juhu pazite da Vas reakcija vruće masnoće i vode ne opeče. Promiješajte pjenjačom (žicom) i začinite solju i paprom po želji ili naputku liječnika te pustite da prokuha, nakon čega je poslužite s dvopekom.

 

 

Autor:
Gric-Gric Filed Under:
Video - Video
E-mail Ispis PDF

Zanimljivosti

Ispovijesti mladog kuhara

 

Prijatelji:

Vinarske priredbe

Uskoro više informacija. Hvala!

Ostala događanja

Uskoro više informacija. Hvala!

 

Kuhanje s potpisom Facebook

Pratite nas i na Facebooku! Ako Vam se svidi znate što trebate? LIKE;Sviđa mi se...

 

¨¨¨Kontakt / O nama ¨¨
© 2011 www.GRIC – GRIC.com