Mar 20

Upoznajte se s novom hit namirnicom

Ako pratite trendove u zdravoj prehrani, onda će vas zasigurno zanimati nova hit namirnica koja obiluje zdravim sastojcima.

Uz početak nove godine ide i nova hit namirnica koju svi nazivaju najzdravijom i najvažnijom. Istisnula je s vrha goji i acai bobice. Riječ je o buffalo bobicama koje su porijeklom iz Sjeverne Amerike. Plodovi su mali i crveni, a okus je sladak i gorak istodobno.

Njihov uzgoj ne zahtijeva puno truda pa se očekuje da će mnogi krenuti s proizvodnjom. Njihovo najjače oružje su antioksidansi koje sadržavaju u izobilju i koji imaju antikancerogeno djelovanje. Iako mnogi prvi puta čuju za buffalo bobice, ipak nije riječ o novoj namirnici. Američki domoroci poznaju je već jako dugo.
Najnovija istraživanja pokazuju da je riječ o iznimno zdravoj namirnici koja ne zahtijeva puno brige, pa stručnjaci vjeruju da bi njezina proizvodnja mogla pridonijeti poboljšanju ekonomije mnogih zemalja. Buffalo bobice, među ostalim, sadržavaju visoke razine likopena koji je poznat kao iznimno zdrav jer jača imunitet i dobar je saveznik u borbi protiv raznih vrsta karcinoma.
Izvor: T - portal
Autor:
Gric-Gric Filed Under:
Voće - Voće
E-mail Ispis PDF

Zanimljivosti

Ispovijesti mladog kuhara

 

Prijatelji:

Vinarske priredbe

Uskoro više informacija. Hvala!

Ostala događanja

Uskoro više informacija. Hvala!

 

Kuhanje s potpisom Facebook

Pratite nas i na Facebooku! Ako Vam se svidi znate što trebate? LIKE;Sviđa mi se...

 

¨¨¨Kontakt / O nama ¨¨
© 2011 www.GRIC – GRIC.com