Nov 17

Napunite se energijom


7 načina za podizanje razine energije.
Tmurno i hladno jesensko vrijeme kod mnogih ljudi uzrokuje umor i pospanost i stalan osjećaj manjka energije.

Jednostavni načini za trenutno podizanje razine energije mogu pomoći u rješavanju depresije i umora i pružiti potpuni energetski makeover.

1. Vježbajte

Tjelovježba zapravo povećava ukupnu razinu energije, iako se neposredno nakon treninga osjećamo umorno i iscrpljeno. Brza 10-minutna šetnja povećava energiju i njezin učinak traje do dva sata. Istraživanja pokazuju da umjerena tjelovježba tri puta tjedno može povećati energiju za 20% i smanjiti umor za 65%.2. Izbjegavajte slatko

Hrana koja sadrži šećer kratkotrajno pruža energiju, ali brzo nakon toga javlja se umor i ponovni pad energije. Umjesto slatke hrane jedite cjelovite žitarice koje uravnotežuju razinu energije.

3. Umjesto kave pijte zeleni čaj

Izbjegavajte alkohol, posebno u večernjim satima, zaslađene sokove i smanjite unos kofeina. Umjesto crne kave, pijte kavu s malomasnim mlijekom koje organizmu pruža energiju i kalcij. Sastojci u zelenom čaju smiruju i pomažu organizmu u borbi protiv stresa, a ne uzrokuju umor.4. Jedite više proteina, a manje ugljikohidrata

Smanjite unos ugljikohidrata poput tjestenine i kruha i jedite više hrane koja je bogata proteinima. Jedite obrok koji sadrži proteine, malo masnoća i vlakna, primjerice jogurt i orašaste plodove.

5. Jedite hranu bogatu magnezijem

Hrana koja podiže razinu energije je i ona koja sadrži magnezij, primjerice orašasti plodovi, cjelovite žitarice i riba.6. Pijte dovoljno vode

Dehidracija uzrokuje umor i glavobolje, stoga nemojte zaboraviti na unos vode tijekom cijelog dana. U običnu vodu možete istisnuti limun ili dodati kajenski papar.

7. Bilje za energiju

Slatki korijen, korijen ginsenga i biljka rodiola mogu povećati razinu energije i vitalnosti, a posebno pomažu tijekom stresnih razdoblja.

Izvor: She.hr

Autor:
Gric-Gric Filed Under:
Zdravlje - Zdravlje i hrana
E-mail Ispis PDF

Zanimljivosti

Ispovijesti mladog kuhara

 

Prijatelji:

Vinarske priredbe

Uskoro više informacija. Hvala!

Ostala događanja

Uskoro više informacija. Hvala!

 

Kuhanje s potpisom Facebook

Pratite nas i na Facebooku! Ako Vam se svidi znate što trebate? LIKE;Sviđa mi se...

 

¨¨¨Kontakt / O nama ¨¨
© 2011 www.GRIC – GRIC.com