Oct 20

5 biljaka koje će vam pomoći zatrudnjeti, a nalaze se posvuda oko nas!

Želite zatrudnjeti, a nikako vam ne uspijeva? Savjeti o zdravoj prehrani, fizičkoj aktivnosti, izbjegavanju loših navika kao što su pušenje i konzumacija alkohola, sprječavanje dobivanja viška kilograma i život bez stresa savjeti su koje već svi znaju.
Slijedeće biljke korištene su već stoljećima za poticanje ovulacije i zdravog menstrualnog ciklusa. One povećavaju razinu estrogena i vraćaju hormonalnu ravnotežu. Dovoljno ih je uzimati u takozvanim biljnim infuzijama koje su zapravo čajevi spravljeni od suhih ili svježih listova biljaka.
Kopriva
Kopriva je jedna od biljaka koje najintenzivnije jačaju organizam i povećavaju plodnost. Bogata je željezom, magnezije i kalcije, poboljšava cirkulaciju , djeluje protuupalno i potiče zdrav razvoj endometrija sluznice.
Zobena slama (Avena Sativa)
Zobena slama ima mnogobrojna ljekovita svojstva, od smirivanja živčanog sustava, jačanja kostiju do regulacije ovulacije. Osim toga vrlo je učinkovita u rješavanju problema kod hiperaktivnosti, kako odraslih tako i djece, jer smanjuje napadaje panike i tjeskobe, smanjuje stres i depresiju. Bogata je kalcijem, cinkom, magnezijem i vitaminom B koji su prijeko potrebni svakom organizmu.
Matičnjak (Melissa)
Matičnjak je poznat po svom umirujućem djelovanju, stoga je izvrstan kod nesanica i ublažavanja stresa i panike. Osim toga, manje poznato je njegovo djelovanje na neplodnost i menstrualne tegobe. Svakodnevno pijte šalicu čaja od matičnjaka ili žvačite nekoliko svježih listova biljke. U trudnoći se matičnjak preporučuje kod čestih glavobolja i vrtoglavica.
Divlji biber/ Konopljika (Vitex agnus-castus)
Ova biljka se stoljećima koristi zbog povoljnog utjecaja na hormonalni sustav kod žena. Muškarcima se ne preporučuje jer smanjuje libido. Preporučuje se kod većine ginekoloških problema, ali i drugih ženskih zdravstvenih problema. Preporučuje se uzimati u obliku tinkture (30-50 kapi 3 puta na dan), osobito prije odlaska na potpomognutu oplodnju inseminacijom.
Maslačak
Maslačak je najpoznatiji saveznik jetre koji pomaže detoksikaciji. Prisjetimo se da je jetra pomoćnik kod stvaranja estrogena, ali i glavni čistač u tijelu. Čaj korijena maslačka prilikom kuhanja ostavite barem 10 minuta u vodi kako bi maslačak otpustio sve korisne tvari. Budite umjereni u uzimanju ovog čaja jer ima blagi laksativni učinak.

 

Izvor: Index

Autor:
Gric-Gric Filed Under:
Zdravlje - Zdravlje i hrana
E-mail Ispis PDF

Zanimljivosti

Ispovijesti mladog kuhara

 

Prijatelji:

Vinarske priredbe

Uskoro više informacija. Hvala!

Ostala događanja

Uskoro više informacija. Hvala!

 

Kuhanje s potpisom Facebook

Pratite nas i na Facebooku! Ako Vam se svidi znate što trebate? LIKE;Sviđa mi se...

 

¨¨¨Kontakt / O nama ¨¨
© 2011 www.GRIC – GRIC.com