Dec 06

Sve što znate o zdravoj prehrani je krivo!

Nemasni preljev za salatu bolji je od majoneze, masti debljaju i morate jesti puno voća, zar ne? Pogrešno, tvrde istraživanja.
'Svaki moj novi klijent dođe s popisom 'dobrih'stvari koje provodi u dijeti', kaže James Duigan, autor priručnika 'Clean & Lean' i osobni trener zvijezda, među kojima je i Elle Macpherson. Dakle, ako ste želite smršavjeti, morate ovo znati.

Mit: nemasni preljev za salatu je dobar za vas
Light preljevi nisu tako zdravi kao što se čine. Jedući salatu uz malo masnoća, pomažete tijelu da učinkovitije apsorbira hranjive tvari iz povrća. 'Određene su namirnice zdravije kad ih jedemo zajedno', kaže nutricionistica Vicki Edgson. Mnogo povrća je topivo u masnoćama, što znači da će tijelo upiti bolje hranjive sastojke iz povrća ako dodate malo masnoća. Trener James Duigan tvrdi da nikada ne biste trebali jesti salatu bez masnoća. Što više hranjivih tvari tijelo apsorbira, manje ćete se osjećati gladnima. Dodajte salati malo kozjeg sira, maslinovo ulje, avokado ili orašaste plodove i bit ćete zdraviji i vitkiji.

Mit: obrano mlijeko je zdravije
Istraživanja pokazuju da su vitamini u punomasnom mlijeku, uključujući vitamine A, D, E i K, topivi u masnoći, što znači da ih vaše apsorbira učinkovitije kada je podebljano masnoćama. Punomasno mlijeko nema veliku količinu masnoća, objašnjava James Duigan. Ono sadrži samo oko četiri posto u usporedbi s vrhnjem koje ima gotovo 50 posto masnoća.

Mit: margarin je bolji od maslaca
Godinama smo kupovali margarin zbog manje masnoća i kalorija. Jesmo li se gubili vrijeme? 'Margarin je vrlo obrađen i sadrži hidrogenizirane masti koje tijelo ne može razgraditi preko probavnog trakta i jetre', kaže Vicki Edgson. Ove vrste masti se pohranjuju u masnim stanicama našeg tijela i onemogućavaju mršavljenje. Maslac je, pak, prirodni proizvod s malo dodataka. Maslac sadrži prirodne masne kiseline CLA, za koje brojne studije pokazuju da pomažu smanjiti rizik od srčanih bolesti. Naravno, samo ako konzumirate male količine. CLA također pojačava okus hrani i zadovoljava apetit na način da koji obrađeni namazi ne mogu, tvrdi James.

 

Izvor: T - portal

 

Autor:
Gric-Gric Filed Under:
Zdravlje - Zdravlje i hrana
E-mail Ispis PDF

Zanimljivosti

Ispovijesti mladog kuhara

 

Prijatelji:

Vinarske priredbe

Uskoro više informacija. Hvala!

Ostala događanja

Uskoro više informacija. Hvala!

 

Kuhanje s potpisom Facebook

Pratite nas i na Facebooku! Ako Vam se svidi znate što trebate? LIKE;Sviđa mi se...

 

¨¨¨Kontakt / O nama ¨¨
© 2011 www.GRIC – GRIC.com