Feb 04

Saboteri odličnog seksa: Tofu, energetska pića i zobena kaša

Pepermint snižava razinu testosterona, a samim time i želju za seksom, dok preslana hrana može smanjiti mogućnost održavanja erekcije kod muškaraca.
Iako loš zadah ubija romantiku, ne preporučuje ga se prije seksa popraviti pepermintom. Mentol smanjuje razinu spolnog hormona testosterona koji je zadužen za libido. Stoga prije seksa treba izbjegavati bombone i osobito žvakaće gume jer se žvakanjem guta puno zraka pa nastaju neugodni plinovi. Oni će zasigurno pokvariti raspoloženje u spavaćoj sobi.
Tonik
Gazirana pića uzrokuju nadutost i plinove, ali najnepovoljniji izbor od svih njih je tonik. On sadrži kinin, sastojak koji toniku daje gorak okus, a može smanjiti razinu testosterona pa čak i utjecati na kvalitetu sperme, tvrdi američka liječnica i seksualni terapeut Jacqueline Richard. Bolji izbor su nezaslađeni čajevi koji podižu raspoloženje i poboljšavaju cirkulaciju čime se povećava šansa za orgazmom.
Pomfrit
I dok hot dog utječe na cirkulaciju, pomfrit obiluje trans-mastima koje negativno utječu na razinu testosterona. Slani pomfrit osobito se ne preporučuje muškarcima koji imaju problema s visokim tlakom jer trans-masti mogu otežati održavanje erekcije.
Tofu
Ovaj vegetarijanski specijalitet obiluje fitoestrogenom, biljnim tvarima koje sliče ženskom spolnom hormonu estrogenu. Višak estrogena kod žena i muškaraca utječe na libido i smanjuje želju za seksom.
Alkohol
Iako čaša vina može djelovati poticajno, previše alkohola smanjuje šanse u spavaćoj sobi. Studije su potvrdila da alkohol utječe na održavanje erekcije kod muškaraca. Osim toga alkohol smanjuje osjetljivost na dodir čime se smanjuje i šansa za orgazmom.
Zobena kaša
Zobena kaša u umjerenim količinama potiče proizvodnju hormona sreće, ali u prevelikoj djeluje suprotno. Ona smanjuje seksualni nagon. Osim toga zobena kaša bogata je vlaknima što može uzrokovati neugodne plinove.
Energetska pića
Ona jako brzo dižu energiju, ali je jednako brzo i spuštaju što može rezultirati padom raspoloženja u spavaćoj sobi. Osima toga, kombinacija šećera i kofeina može sniziti razinu testosterona i samim time smanjiti želju za seksom. Stoga se prije upuštanja u ljubavne igrice ne preporučuje piti energetska pića.

 

Izvor: 24 sata

Autor:
Gric-Gric Filed Under:
Zdravlje - Zdravlje i hrana
E-mail Ispis PDF

Zanimljivosti

Ispovijesti mladog kuhara

 

Prijatelji:

Vinarske priredbe

Uskoro više informacija. Hvala!

Ostala događanja

Uskoro više informacija. Hvala!

 

Kuhanje s potpisom Facebook

Pratite nas i na Facebooku! Ako Vam se svidi znate što trebate? LIKE;Sviđa mi se...

 

¨¨¨Kontakt / O nama ¨¨
© 2011 www.GRIC – GRIC.com