Feb 07

Jedite ovo za doručak, pa ćete manje pojesti za ručak

Koliko ste puta poželjeli imati čarobni štapić samo zato da biste riješili jedan problem – nekoliko kilograma viška.
Niste jedini, i znajte da mnoge žene paze na zdravu prehranu, ali kazaljka toliko mrske nam vage nemilosrdno stoji na mjestu.
Pri pokušaju mršavljenja mnogi često preskaču doručak, ali više je studija pokazalo da nas to vodi večernjem prejedanju. A kada smo kod odabira doručka, često nam se događa da smo gladni već oko 10 sati i zatim odlazimo u najbližu pekarnicu pa nešto 'malo gricnemo' kako bismo 'preživjeli' do ručka.

Znanstvenici i nutricionisti u novoj su studiji pokazali da nas zobena kaša može zadržati dulje sitima te da ćemo nakon takvog obroka pojesti manje za ručak.

Studija objavljena u Annals of Nutrition & Metabolism pratila je 36 muškaraca podijeljenih u tri grupe. Prva je grupa za doručak jela zobenu kašu, druga kukuruzne pahuljice, a treća je preskočila ovaj obrok.
Tri sata nakon doručka ispitanici su bilježili koliko su gladni, ali i davali uzorke krvi na analizu. U vrijeme ručka dobili su tekući obrok te su im znanstvenici rekli da popiju onoliko koliko je potrebno da bi se osjećali sitima. Voditelj studije iz njujorške bolnice St. Luke, Allan Geliebter, potvrdio je kako su ispitanici iz prve skupine bili manje gladni od ostalih te su pojeli 30 posto manje obroka za ručak.

Zobena kaša ima puno više vlakana od ostalih sličnih namirnica, ali i sastojak acetaminofen, zbog čega znanstvenici smatraju da dulje ostaje u želucu te nas čini dulje sitima.

 

Izvor: T - portal

Autor:
Gric-Gric Filed Under:
Zdravlje - Zdravlje i hrana
E-mail Ispis PDF

Zanimljivosti

Ispovijesti mladog kuhara

 

Prijatelji:

Vinarske priredbe

Uskoro više informacija. Hvala!

Ostala događanja

Uskoro više informacija. Hvala!

 

Kuhanje s potpisom Facebook

Pratite nas i na Facebooku! Ako Vam se svidi znate što trebate? LIKE;Sviđa mi se...

 

¨¨¨Kontakt / O nama ¨¨
© 2011 www.GRIC – GRIC.com