Nov 21

Carsko meso

Ovo vrlo jednostavno jelo od svinjskog carsog mesa možemo pripraviti brzo, a uz njega možemo poslužiti i brojne priloge počevši od prženih krumpira do pirjane riže sa povrćem. Ako je meso u komadu tada pečenje duže traje, ali okus gotovog mesa nenadmašan je.
Za 2 - 3 osobe
0,6 kg svinjetine (carsko meso)
2 češnja češnjaka
sol, papar
0,07 kg meda
0,07 kg ketchupa
đumbir u prahu
0,4 l pive (može i tamno ili svjetlo)
suncokretovo ulje
Za mariniranje mesa koje smo očistili od kostiju (ako ih je bilo), pripremimo smjesu: u posudu dodamo med, sol, papar, kethcup, posipamo s đumbirom u prahu, podlijemo s malo suncokretovog ulja i pivom i dobro promiješamo da se umak sjedini.
Na mesu zarežemo kožu, tako da nam se pri prženju meso ne deformira. Ovako pripremljeno meso slažemo sloj po sloj u posudu u kojoj će ga smjesa začina dobro prekriti i ostavimo u hladnjaku na par sati (bolje je preko noći).
Nakon što nam je meso odstajalo, ocijedimo ga malo od marinade i češnjaka i prepržimo. Kada se spržilo s obje strane, podlijemo s marinadom i pustimo da se umak zgusne, a meso unutra propirja, ako je pregusto podlijemo s malo pive ili vode.
Prženo meso složimo na tanjur, podlijemo s malo umaka, a s druge strane poslužžimo prilog za koji smo se odlučili.
Za ovo jelo može se i koristiti već gotova tvornička mješavina začina "spare ribs", ako ste je u mogućnosti nabaviti. Na pakiranju ćete naći uputstva za pripremu, što je slično ovome receptu:
prašak razmutimo s malo vode, pive, suncokretova ulja i ketchupa, prelijmo preko pripremljenog mesa, koje može biti u komadu ili narezano na odreske, ostavimo da odstoji par sati ili preko noći, te ispržimo ili pečemo u pećnici ovisno o veličini komada koji imamo, uz daljnje podlijevanje ostatkom marinade i pive na srednjoj temperaturi (160°C) oko 45 minuta, što opet ovisi o veličini odnosno debljini komada mesa.

 

Autor:
Gric-Gric Filed Under:
Gotova jela - Jela od mesa
E-mail Ispis PDF

Zanimljivosti

Ispovijesti mladog kuhara

 

Prijatelji:

Vinarske priredbe

Uskoro više informacija. Hvala!

Ostala događanja

Uskoro više informacija. Hvala!

 

Kuhanje s potpisom Facebook

Pratite nas i na Facebooku! Ako Vam se svidi znate što trebate? LIKE;Sviđa mi se...

 

¨¨¨Kontakt / O nama ¨¨
© 2011 www.GRIC – GRIC.com