Feb 07

Grah za 7 minuta

Ako nemate  vremena za skuhati pravo grah varivo, za koje se grah namakao preko noći, a ne zazirete od konzerviranog, ovaj način je odličan za uštedu vremena.
za 2 - 3 osobe
0,05 kg crvenog luka
0,03 kg svježe crvene paprike
0,03 kg svježe zelene paprike
0,02 kg mrkve
0,07 kg pancete (špek, slanina)
0,8 kg graha smeđeg (konzerviran, kuhan)
0,06 kg rajčice koncentrata
0,01 kg oštrog brašna
sol, papar
suncokretovo ulje
Na kockice narezani crveni luk, crvenu papriku, zelenu papriku, mrkvu i pancetu (špek, slaninu) malo propirjamo na suncokretovom ulju, kad povrće i špek povenu, dodamo isprani konzervirani kuhani grah i malo ga prepržimo, na njega stavimo rajčice koncentrata i malo ga zapečemo, zatim sve  malo pobrašnimo i dodamo crvene mljevene paprike, kratko prepržimo brašno i papriku, pazeći da previše ne razmrvimo grah. Podlijemo sa temeljcem ili vodom, ako je u pitanju voda, dodamo koncentrat goveđe juhe u kocki i začinimo solju i paprom. Pričekamo da zakuha uz miješanje, probamo kakvog je okusa i varivo nam je gotovo. Na kraju dodamo žlicu vinskog octa za bolji tek.
Savjet: Ako nemate pancete koju ćete propirjati, (slanine ili špeka), dobra će zamjena za to biti koža od špeka ili pršuta koju ubacite u malo vode da se prokuha dok režete povrće jer kasnije u varivu više neće biti vremena da ispusti miris.

Autor:
Gric-Gric Filed Under:
Gotova jela - Jela od mesa
E-mail Ispis PDF

Zanimljivosti

Ispovijesti mladog kuhara

 

Prijatelji:

Vinarske priredbe

Uskoro više informacija. Hvala!

Ostala događanja

Uskoro više informacija. Hvala!

 

Kuhanje s potpisom Facebook

Pratite nas i na Facebooku! Ako Vam se svidi znate što trebate? LIKE;Sviđa mi se...

 

¨¨¨Kontakt / O nama ¨¨
© 2011 www.GRIC – GRIC.com