Feb 16

Hladetina s batkom

Kao ljubitelj ovoga jela, ali bez da me gledaju svinjske nožice iz želatinaste mase, ubacio sam otkošteni i punjeni pileći batak, umjesto piletine može se ispeći i komad svinjetine, teletine, junetine ili meso po Vašem ukusu, malo pričekati da se ohladi, narezati ga na ploške, preliti juhom i staviti na hlađenje.
za hladetinu:
1 kg mesa i kostiju svinjetine za hladetinu (kože,noge,kosti, masnoće)
0,1 kg mrkve
0,05 kg paprike svježe
0,05 kg crvenog luka
0,05 kg korijena celera
sol, papar u zrnu
lovorov list
za piletinu:
0,4 kg piletine (batak bez kostiju) video
0,05 kg prešane šunke
0,02 kg sirnog namaza
0,02 kg sira goude
sol, papar
Meso za hladetinu očistimo, operemo i stavimo kuhati u hladnu vodu. U međuvremenu očistimo, operemo i narežemo povrće koje ćemo dodati u hladetinu kad zakipi i kad oberemo pjenu. Kad smo obrali pjenu dodamo povrće, začinimo solju, paprom u zrnu i lovorovim listom i kuhamo 2,5 do 3 sata.
Pripremimo piletinu, izvadimo kost iz batka (video prilog ovdje<-link), malo potučemo meso kuhinjskim čekićem, začinimo solju i paprom, te na meso (koža je s donje strane) slažemo šunku, sir za mazanje i gouda sir, zatvorimo meso kao roladu i učvrstimo čačkalicama da se ne otvara pri pečenju. Stavimo na tavu malo ulja i pečemo meso okrečući ga da se ravnomjerno ispeče. Kada je hladetina kuhana, procijedimo u posudu samo jedan dio i stavimo na hladnom da se malo stegne. Meso je pečeno i stavimo ga sastrane da se malo ohladi, pa ga ohlađenog režemo na ploške koje slažemo na stegnutu hladetinu, a preko mesa prelijemo ostatak mlake hladetine, i sve zajedno opet stavljamo na hladno da se stegne na par sati.
Hladetinu serviramo da odrežemo dio koji u sebi ima komadić pečenog mesa, dodamo rezano povrće kao prilog i ukras jelu i polijemo po hladetini malo vinskog octa ili aceta balsamica.


 

Autor:
Gric-Gric Filed Under:
Predjela - Predjela
E-mail Ispis PDF

Zanimljivosti

Ispovijesti mladog kuhara

 

Prijatelji:

Vinarske priredbe

Uskoro više informacija. Hvala!

Ostala događanja

Uskoro više informacija. Hvala!

 

Kuhanje s potpisom Facebook

Pratite nas i na Facebooku! Ako Vam se svidi znate što trebate? LIKE;Sviđa mi se...

 

¨¨¨Kontakt / O nama ¨¨
© 2011 www.GRIC – GRIC.com